Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: Problem z nowym aparatem

Widok wątkowy

Bywalec Awatar piotrgr
    Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raaf
    Nie no chyba sobie jaja robisz ? Kupiłem u Ciebie aparat 23 09 2005 ( teoretycznie) paragon fiskalny mam lecz niestety został mi skradziony razem z portfelem gdzie go przechowywałem ( Boże broń, ale teoretyzujemy ) więc ide sobie do sklepu gdzie kupiłem ( Twojego, dalej teoretyzujemy ) i podając nawet przybilżoną datę tranzakcji powinienem otrzymać kopie paragonu ( sklep zdaje się ma obowiązek archwizowania raportów fiskalnych )
    Z archiwizacja ok, tylko ciekawe jak ma ci dać kopię ,jak sami ja muszą ją mieć no chyba, że zrobią ksero ;-) . A tak nawiasem jak udowodnisz, że kupiłeś akurat w tym sklepie jeżeli ci buchną gwarancję z dowodem zakupu. Bardzo często spotykam się z praktyką spinania paragonów z gwarancją.
    A co zwrotu to tak stanowią przepisy fiskalne - zwrot może być przyjęty tylko z orginałem paraganu inaczej fiskus nie uzna, że był zwrot, czyli jak ktoś np. przyjmie i zwróci gotówkę a nie będzie miał orginału paragonu to i tak mu zaliczą, że sprzedał więc będzie w plecy .
    Ostatnio edytowane przez piotrgr ; 02-10-2005 o 12:34

Uprawnienia umieszczania postów