Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 112

Wątek: Problem z nowym aparatem

Dopiero zaczyna Awatar max44
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    tak ma prawo sie popsuc następnego dnia i zgodnie z umową ogólną przysługuje ci gwarancja a nie rękojmia (jakby cie sprzedawca zapewniał żę cie nie otrą buty a otarły to wtedy rękojmia)
    popmart o jakiej umowie ogólnej piszesz? reklamowałem juz buty kilka razy, ale zawsze albo na podstawie rękojmi, albo odpowiedzialności sprzedawcy, nigdy na podstawie gwaracji, bo nigdy nie orzymałem karty gwarancyjnej, a tylko sam rachunek...
    canon i dodatki...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ty tu osobistych wycieczek nie rób a tłumaczyłe przecie że gwarancją możę byc dowód zkupu i wtedy obowiązuja zasady ogólne zaczynam myśleć że mam do czynienia z osobą która widzi tylko czubek swojego nosa kupowacza i nie rozumie ogólnych zasad abyyy do siebie aby do siebie

Domyślnie

ogólne zasady tzn USTAWA i to że reklamowałeś buty i myślisz że spowodu rękojmi to sie mylisz sprzedawca nazywa to jak chce ale rozmawiamy o literze prawa a nie o twoim sprzedawcy.

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

popmart, nie wiem do kogo to piszesz...?
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Domyślnie

no wiesz bo sie odzywasz

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

czyli do mnie. Nie podejmuję dyskusji na tym poziomie, przykro mi..
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Domyślnie

na jakim poziomie prosze pana czy oto pan który nie rozumie że uszkodzenie sprzętu wcześniej zgodnego z umową nie podlega rękojmi i nie podlega pod grupe niezgodności z umowa ponieważ ona (ta umowa) zakładała że jeśli sie zepsuje to jest gwarancja

poziom i to intelektualny to słaby, a pozwoliłem sobie na pewną małą złośliwość bo denerwowała mnie juz ta rozmowa. i nie uważam abym był jakimś chamem mówiąć :

"am do czynienia z osobą która widzi tylko czubek swojego nosa kupowacza i nie rozumie ogólnych zasad abyyy do siebie aby do siebie"

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nie kolego zepsuty to jest zepsuty a nie niezgodny z umową od tego jest gwarancja.
    a czy częścią umowy nie jest to, że aparat jest sprawny? Np. migawka w zakresie 1/4000 do b, a w rzeczywistości nie działa w ogóle. To jednak jest niezgodność.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

ale wszystko było OK przy zakupie i już nie o ten konkretny przypadek tu chodzi który może rzeczywiście jest dyskusyjny.

Dopiero zaczyna Awatar max44
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ogólne zasady tzn USTAWA i to że reklamowałeś buty i myślisz że spowodu rękojmi to sie mylisz sprzedawca nazywa to jak chce ale rozmawiamy o literze prawa a nie o twoim sprzedawcy.
    to raczej do mnie kolega pije...

Jak możesz przeczytac w tym wątku, znam sprawę z obu stron, 4 lata przyjmowałem reklamacje, ale też często reklamuję rózne rzeczy (nie tylko swoje, znajomi też się do mnie zwracają z pomocą)

Napisz mi więc proszę, jaka jest litera prawa w materii, o której piszesz...
    Ale konkretnie, a nie tak jak to nazywasz - "zgodnie z umową ogólną"

Odpowiem jutro rano, bo właśnie wychodzę...
    canon i dodatki...

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów