Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 112

Wątek: Problem z nowym aparatem

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ja jednak polecam koledze zeby przeczytal cala intrukcje i zalapal o co chodzi z tymi czasami migawki.. i tak ogolnie o co chodzi w tym aparacie jeszcze sie okaze ze jest sprawny..

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

no ale jak na czasach 1/4000 wychodzi bialy prostokat to musi chyba cos sie nie tak dziac... albo ktos robi przy tym czasie na 3200 ISO pod swiatlo zdjecie tyz mozliwe
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Najlepiej zdjac szklo i zrobic zdjecie na dlugim czasie i zobaczyc co tam sie dzieje z migawka.
    Argento: Zobacz przy okazji, czy podnosi się lustro.
    A najlepiej niech kolega od 20D rzuci na to okiem. Jeśli aparat jest walnięty, to skorzystaj z rękojmi (jeśli jeszcze nie minęłą) i oddaj go do sklepu. Po co Ci serwisowany sprzęt?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ramirez
    to skorzystaj z rękojmi (jeśli jeszcze nie minęłą) i oddaj go do sklepu.
    Dwa lata tak szybko nie mijają
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Dwa lata tak szybko nie mijają
    Rękojmia, nie gwarancja.
    Aparat kupił wczoraj, więc powinni mu ją zaakceptować.

Coś już napisał

Domyślnie

Witam Panowie,

dziekuje za wszystkie podpowiedzi i wskazowki, szczerze mowiac jestem troche zaskoczony Waszym zaangazowaniem, to mile wiedziec, ze czlowiek nie jest calkiem sam, kiedy mu sie np. cos psuje.

Niestety, nowiutki Canon 350D powedrowal do serwisu na Zytniej, aparat ma 2 dni i zastanawiam sie, jak to bedzie wygladalo w karcie gwarancyjnej - data zakupu 28.09.2005, pierwsza awaria 30.09.2005.

No i czy nie wplynie to negatywnie na jego wartosc przy probie ew. odsprzedazy w pozniejszym czasie, ale tym bede sie martwil pozniej.

Na marginesie - w serwisie zastalem kolejke 5 osob po odbior sprzetu, az sie zdziwilem ze aparaty tak moga sie psuc.

Na razie pan serwisant zmeczonym glosem poinformowal mnie o ustawowych 2 tygodniach na naprawe, a ja na polke chwilowo odlozylem samotny obiektyw.

Niestety, Canon Polska nie przewiduje reklamacji przedsprzedaznych, w zwiazku z tym nie mam mozliwosci wymiany fabrycznie wadliwego produktu na nowy.

Pozdrawiam Grupe

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Niestety, Canon Polska nie przewiduje reklamacji przedsprzedaznych, w zwiazku z tym nie mam mozliwosci wymiany fabrycznie wadliwego produktu na nowy.
    To sprzedawca powinien go wymienić, nie Canon Polska (chyba, że bezpośrednio u nich kupowałeś). I nie ma czego nie uznawać, takie jest prawo w Polsce.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna Awatar max44
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    To sprzedawca powinien go wymienić, nie Canon Polska (chyba, że bezpośrednio u nich kupowałeś). I nie ma czego nie uznawać, takie jest prawo w Polsce.
    Tomaszu, muszę się zmartwic... Sprzedawca nie ma obowiązku wymienic wadliwego towaru na nowy, nawet po 1 dniu od daty zakupu. To tylko jego dobra wola. Wiem co mówię, bo 4 lata pracowałem w dziale reklamacji dużej firmy
    P.S> Oczywiście inna sytuacja jest przy reklamacji spożywki - trudno naprawic zepsute mięso :P
    canon i dodatki...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ok, może nie wymienić, może sam odsyłać do serwisu i naprawiać. Ale chyba można odstąpić od umowy sprzedaży ze względu na niezgodność sprzętu z opisem.

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna Awatar max44
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Odstąpic od umowy teoretycznie można... Choc zazwyczaj sprzedawca będzie wmawiał, że tylko naprawa (w ostateczności wymiana)...
    Reklamowałem już wiele razy rózne rzeczy u różnych sprzedawców i niekiedy słyszałem od nich takie głupoty, że śmiech na sali, aż mi szkoda ich było...
    Niemniej kiedy ja przyjmowałem reklamacje od klientów, zawsze postępowaliśmy zgdnie z prawem, niczego dziwnego nie wmawialiśmy ludziom, i w takich sytuacjach (nawet w ciągu tygodnia) wymieniałem towar na nówkę!

A wracając do tematu, szkoda że Argento nie zwrócił się do sprzedawcy - jestem pewien, że szanujący się handlarz (mały "prywaciarz" z allegro, a tym bardziej hurtownik) wymieniłby puszkę...
    canon i dodatki...

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów