ja jednak polecam koledze zeby przeczytal cala intrukcje i zalapal o co chodzi z tymi czasami migawki.. i tak ogolnie o co chodzi w tym aparaciejeszcze sie okaze ze jest sprawny..
![]()
ja jednak polecam koledze zeby przeczytal cala intrukcje i zalapal o co chodzi z tymi czasami migawki.. i tak ogolnie o co chodzi w tym aparaciejeszcze sie okaze ze jest sprawny..
![]()
no ale jak na czasach 1/4000 wychodzi bialy prostokat to musi chyba cos sie nie tak dziac... albo ktos robi przy tym czasie na 3200 ISO pod swiatlo zdjecietyz mozliwe
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Argento: Zobacz przy okazji, czy podnosi się lustro.Zamieszczone przez McKane
A najlepiej niech kolega od 20D rzuci na to okiem. Jeśli aparat jest walnięty, to skorzystaj z rękojmi (jeśli jeszcze nie minęłą) i oddaj go do sklepu. Po co Ci serwisowany sprzęt?
Rękojmia, nie gwarancja.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Aparat kupił wczoraj, więc powinni mu ją zaakceptować.
Witam Panowie,
dziekuje za wszystkie podpowiedzi i wskazowki, szczerze mowiac jestem troche zaskoczony Waszym zaangazowaniem, to mile wiedziec, ze czlowiek nie jest calkiem sam, kiedy mu sie np. cos psuje.
Niestety, nowiutki Canon 350D powedrowal do serwisu na Zytniej, aparat ma 2 dni i zastanawiam sie, jak to bedzie wygladalo w karcie gwarancyjnej - data zakupu 28.09.2005, pierwsza awaria 30.09.2005.
No i czy nie wplynie to negatywnie na jego wartosc przy probie ew. odsprzedazy w pozniejszym czasie, ale tym bede sie martwil pozniej.
Na marginesie - w serwisie zastalem kolejke 5 osob po odbior sprzetu, az sie zdziwilem ze aparaty tak moga sie psuc.
Na razie pan serwisant zmeczonym glosem poinformowal mnie o ustawowych 2 tygodniach na naprawe, a ja na polke chwilowo odlozylem samotny obiektyw.
Niestety, Canon Polska nie przewiduje reklamacji przedsprzedaznych, w zwiazku z tym nie mam mozliwosci wymiany fabrycznie wadliwego produktu na nowy.
Pozdrawiam Grupe
To sprzedawca powinien go wymienić, nie Canon Polska (chyba, że bezpośrednio u nich kupowałeś). I nie ma czego nie uznawać, takie jest prawo w Polsce.Zamieszczone przez Argento
Tomaszu, muszę się zmartwic... Sprzedawca nie ma obowiązku wymienic wadliwego towaru na nowy, nawet po 1 dniu od daty zakupu. To tylko jego dobra wola. Wiem co mówię, bo 4 lata pracowałem w dziale reklamacji dużej firmyZamieszczone przez Tomasz Golinski
P.S> Oczywiście inna sytuacja jest przy reklamacji spożywki - trudno naprawic zepsute mięso :P
canon i dodatki...
Ok, może nie wymienić, może sam odsyłać do serwisu i naprawiać. Ale chyba można odstąpić od umowy sprzedaży ze względu na niezgodność sprzętu z opisem.
Odstąpic od umowy teoretycznie można... Choc zazwyczaj sprzedawca będzie wmawiał, że tylko naprawa (w ostateczności wymiana)...![]()
Reklamowałem już wiele razy rózne rzeczy u różnych sprzedawców i niekiedy słyszałem od nich takie głupoty, że śmiech na sali, aż mi szkoda ich było...
Niemniej kiedy ja przyjmowałem reklamacje od klientów, zawsze postępowaliśmy zgdnie z prawem, niczego dziwnego nie wmawialiśmy ludziom, i w takich sytuacjach (nawet w ciągu tygodnia) wymieniałem towar na nówkę!
A wracając do tematu, szkoda że Argento nie zwrócił się do sprzedawcy - jestem pewien, że szanujący się handlarz (mały "prywaciarz" z allegro, a tym bardziej hurtownik) wymieniłby puszkę...
canon i dodatki...