Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Live View

Question Live View

w tym jednym watku chcialbym przedstawić 2 problemy, ktore ostatnio mnie dotykają, oraz prosilbym o udzielenie pomocy badź krótkiego instruktazu.

1.Zaczne od Live View. wchodze w menu-->nastawy funkcji LV--> wyświetlaj. na wizjerze, nie mam obrazu nie slysze w ogole przeskoku, ktory jak zawsze miał miejsce. Czym jest to spowodowane?

2. Lampa błyswkowa, uzywam 580 II bateria mi sie rozladowala, postanowilem wlaczyc wbudowana. co ciekawe, klikam przycisk "błyskawicy" i lampa nie chce sie otworzyć, rowniez przy nałozonym dekielku i trybie automat, lampa zawsze sie otwierala, teraz tez tak nie jest. a gdy wchodze w nastawy funkji lampy wewn. to wyswietla ze opcja jest niemozliwa poniewaz jest podlaczona lampa zewnetrzna. O co chodzi ?
    CANON EOS 40D |canon 70-210 USM|canon 18-55|pentacon 50/1.8|sigma 70-200 f/2.8 MACRO EX II|canon 580EX II|BG-E2N|i inne duperele.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

2. możliwe że zablokował Ci się taki malutki bolec pod tymi metalowymi szynami na sankach.

Domyślnie

hmmm, i dlatego funkcja wewnetrznej mowi ze podlonczona jest zewnetrzna, a zewnetrzna mowi ze lampa jest niezgodna.

wiec jakos dziwnie. a apropo tego bolca, to troche zabawy ?
    CANON EOS 40D |canon 70-210 USM|canon 18-55|pentacon 50/1.8|sigma 70-200 f/2.8 MACRO EX II|canon 580EX II|BG-E2N|i inne duperele.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Kwestia podważenia śrubokrętem chyba. Gdzieś już parę razy było na forum. Ale poczekaj na jakieś odpowiedzi bardziej wtajemniczonych, coby nie było że sobie puszkę rozwalisz.

Uprawnienia umieszczania postów