Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Eos Utility/ Zoom browser ex na Mac OS X

fearcyk
    Guest

Domyślnie

admin czuwa! życzę więcej dystansu w nowym roku

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja życzę rozróżniania admina od moderatora .

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Poćwicz używanie alta i spacji... najpierw puszczasz alt, potem naciskasz spację. By tych głupich gwiazdek uniknąć .
    Tylko widzisz, żeby to takie łatwe było. Pisząc szybko nie sposób uniknąć czegoś takiego. Pozostaje tylko edycja posta i usunięcie tego (na szczęście teraz wydłużyliście czas edycji posta, po wcześniejsze parę minut, to była kapota)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Tylko widzisz, żeby to takie łatwe było. Pisząc szybko nie sposób uniknąć czegoś takiego. Pozostaje tylko edycja posta i usunięcie tego
    Po pierwsze - nie należy pisać szybko.
    Po drugie - należy patrzeć na ekran w czasie pisania posta by widzieć/wiedzieć co się pisze i korygować na bieżąco.
    Po trzecie - należy najpierw użyć przycisku "Podgląd wiadomości" a dopiero potem "Zatwierdź odpowiedź" .
    Różnica w czasie tak pisanego posta to ledwie kilka sekund dłużej, a efekt końcowy - o wiele bardziej estetyczny.
    Pośpiech to żadne wytłumaczenie dla niechlujstwa.

Regulamin - http://canon-board.info/announcement.php?f=19&a=3 - Punkt 6:
    "(...)Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter. "

Makówkarzy również prosimy o szanowanie forumowiczów, a nie zasłanianie się pośpiechem. EOT, a gdyby ktoś marudził że robię OT to niech przeczyta Punkt 4. z mojego podpisu z linku 'Moderator' .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze - nie należy pisać szybko.
    Po drugie - należy patrzeć na ekran w czasie pisania posta by widzieć/wiedzieć co się pisze i korygować na bieżąco.
    Sęk w tym, że gwiazdek nie widać w trakcie pisania. Jak dla mnie, sprawy nie ma, tak czy siak, ale fajnie by było, jakby administracja zrobiła coś w tym kierunku
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak czy siak, ale fajnie by było, jakby administracja zrobiła coś w tym kierunku
    Hmmm? Wybacz ale nie ma żadnego technicznego, automagicznego sposobu wykrycia gwiazdek specyficznych dla Maca - nie ma szans zgadnąć która gwiazdka w poście jest 'dobra' a która 'zła' .
    Niechlujstwo pisania musi być wykryte i wykorzenione po stronie użytkownika, nie silnika forum.
    Sprawdź czy gwiazdki widać po naciśnięciu "Podgląd wiadomości" skoro ich nie widzisz w trakcie pisania . Powodzenia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Marudzicie, gwiazdki sie zdarzają każdemu
    EOT.

Miałem małą awarię internetu ale wróciłem i przynoszę EOS Utility dla Mac. Jako, że było tam sporo plików i bibliotek wrzucam całą płytkę:
    http://www.megaupload.com/?d=A6QWVD3Q

Mac montuje po dwukliku, w Windowsie potrzeba DaemonTools lub Alcohol 52% lub 120% (niestety ten w butelce się nie nada )

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprawdź czy gwiazdki widać po naciśnięciu "Podgląd wiadomości" skoro ich nie widzisz w trakcie pisania . Powodzenia.
    Nie musisz mnie traktować jak idiotę, umiem poruszać się w obrębie for internetowych. Po prostu dziwi mnie to, bo, paradoksalnie, po MyApple.pl, jesteście drugim portalem, w którym trzeba te gwiazdki usuwać ciągle. Na innych portalach tego nie ma, i uprzedzając - swojego czasu M.A. też za to jechałem.

fearcyk
    Guest

Domyślnie

i przypominam koledze "vitez", że bycie moderatorem nie daje mu prawa do obrażania innych użytkowników epitetami w stylu: "niechlujny" a tym bardziej sugerowania niedostatecznej znajomości działania "for" interentowych... ponawiam życzenia: WIĘCEJ DYSTANSU i dorzucam... POKORY

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na innych portalach tego nie ma
    To wcale nie oznacza że akurat te inne portale są pod tym względem lepsze. Nie ma co porównywać. "Jeśli wszedłeś między wrony... " .

Cytat Zamieszczone przez fearcyk Zobacz posta
    i przypominam koledze "vitez", że bycie moderatorem nie daje mu prawa do obrażania innych użytkowników epitetami w stylu: "niechlujny" a tym bardziej sugerowania niedostatecznej znajomości działania "for" interentowych... ponawiam życzenia: WIĘCEJ DYSTANSU i dorzucam... POKORY
    Punkt piąty z mojego podpisu "Moderator" .
    Jeśli słowo "niechlujny" (znajdujące się również w Regulaminie - Punkt 6. ... przeczytałeś? ) uważasz za epitet to nie rozumiem argumentu o dystansie .
    Więcej pokory to ja zawsze życzę wszelkim świeżakom na forum, bo ledwo wchodzą, kilka postów napiszą i już pouczają innych . Niezbyt to rozsądne...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów