admin czuwa! życzę więcej dystansu w nowym roku
admin czuwa! życzę więcej dystansu w nowym roku
A ja życzę rozróżniania admina od moderatora.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Po pierwsze - nie należy pisać szybko.
Po drugie - należy patrzeć na ekran w czasie pisania posta by widzieć/wiedzieć co się pisze i korygować na bieżąco.
Po trzecie - należy najpierw użyć przycisku "Podgląd wiadomości" a dopiero potem "Zatwierdź odpowiedź" .
Różnica w czasie tak pisanego posta to ledwie kilka sekund dłużej, a efekt końcowy - o wiele bardziej estetyczny.
Pośpiech to żadne wytłumaczenie dla niechlujstwa.
Regulamin - http://canon-board.info/announcement.php?f=19&a=3 - Punkt 6:
"(...)Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter. "
Makówkarzy również prosimy o szanowanie forumowiczów, a nie zasłanianie się pośpiechem. EOT, a gdyby ktoś marudził że robię OT to niech przeczyta Punkt 4. z mojego podpisu z linku 'Moderator'.
Hmmm? Wybacz ale nie ma żadnego technicznego, automagicznego sposobu wykrycia gwiazdek specyficznych dla Maca - nie ma szans zgadnąć która gwiazdka w poście jest 'dobra' a która 'zła'.
Niechlujstwo pisania musi być wykryte i wykorzenione po stronie użytkownika, nie silnika forum.
Sprawdź czy gwiazdki widać po naciśnięciu "Podgląd wiadomości" skoro ich nie widzisz w trakcie pisania. Powodzenia.
Marudzicie, gwiazdki sie zdarzają każdemu
EOT.
Miałem małą awarię internetu ale wróciłem i przynoszę EOS Utility dla Mac. Jako, że było tam sporo plików i bibliotek wrzucam całą płytkę:
http://www.megaupload.com/?d=A6QWVD3Q
Mac montuje po dwukliku, w Windowsie potrzeba DaemonTools lub Alcohol 52% lub 120% (niestety ten w butelce się nie nada)
Nie musisz mnie traktować jak idiotę, umiem poruszać się w obrębie for internetowych. Po prostu dziwi mnie to, bo, paradoksalnie, po MyApple.pl, jesteście drugim portalem, w którym trzeba te gwiazdki usuwać ciągle. Na innych portalach tego nie ma, i uprzedzając - swojego czasu M.A. też za to jechałem.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
i przypominam koledze "vitez", że bycie moderatorem nie daje mu prawa do obrażania innych użytkowników epitetami w stylu: "niechlujny" a tym bardziej sugerowania niedostatecznej znajomości działania "for" interentowych... ponawiam życzenia: WIĘCEJ DYSTANSU i dorzucam... POKORY
To wcale nie oznacza że akurat te inne portale są pod tym względem lepsze. Nie ma co porównywać. "Jeśli wszedłeś między wrony... " .
Punkt piąty z mojego podpisu "Moderator".
Jeśli słowo "niechlujny" (znajdujące się również w Regulaminie - Punkt 6. ... przeczytałeś? ) uważasz za epitet to nie rozumiem argumentu o dystansie.
Więcej pokory to ja zawsze życzę wszelkim świeżakom na forum, bo ledwo wchodzą, kilka postów napiszą i już pouczają innych. Niezbyt to rozsądne...