Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Raw przestał sie otwierać..

Awatar GregXD
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie Raw przestał sie otwierać..

Witam,
    zrobiłem wczoraj kilkanaście fotek, skopiowałem dziś wszystko na dysk całość przejrzałem i zacząłem nakładać małe korekty w CameraRaw. Zrobiłem tak z kilkoma i chcąc załadować kolejne zdjęcie wyskoczył komunikat Decode error! Not a valid Raw file i wszystykie foty do końca złapały to samo :/ (kiedy je przeglądałem było ok) szlag chciał mnie trafić :/.. spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?
    Chciałem póżniej zobaczyć je na karcie pamieci ale oczywiscie fatum: dysk nie jest sformatowany czy sformatować go teraz?
    Głową w sciane :/
    Uzywałem 5D z kartą SanDisk Extreme III możliwe, że to wina karty pamięci?
    BoDy + szkła + lampy ;]

Domyślnie

Być może, że to wina karty lecz niekoniecznie.
    Sprawdź dobrze czy w PS'ie wszystko ok. Może być to spowodowane złą wersją CameraRaw.
    Zobacz czy tylko u Ciebie wystepuje taki problem, sprawdź karte w innym aparacie i spróbuj otworzyć zdjęcia na innym komputerze.
    50D|400D + BG-E3| C24-70 2.8 | C15 Fisheye 2.8 | C50 1.8 | 580 EX II | Kata DC 445 | i inne mniej lub wiecej potrzebne gadżety ; )

http://dudiphoto.carbonmade.com

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GregXD Zobacz posta
    ...Chciałem póżniej zobaczyć je na karcie pamieci ale oczywiscie fatum: dysk nie jest sformatowany czy sformatować go teraz?
    Głową w sciane :/...
    w/g mnie pomoże Ci tylko program do odzyskiwania zdjęć. Już to kiedyś przerabiałem (cały ślub mi tak "przepadł"). Na szczeście odzyskałem 90% zdjęć. Polecam program testdisk

Pozdr.

Awatar GregXD
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

No właśnie.. nie mogłem zobaczyć na innym kompie bo karta padła, ale po sformatowaniu jej rzeczywiscie pomógł program do odzyskiwania danych z kart pamięci odzyskałem wszystkie fotki plus jeszcze jakieś wcześniejsze więc kamień z serca.
    na przyszłość bede wiedzial jak sobie z tym radzić ale dalej nie wiem dlaczego tak sie stalo :/. Moze kiedyś rozszyfruje tą zagadke .
    BoDy + szkła + lampy ;]

Uprawnienia umieszczania postów