Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dyfuzor Pop Up !

Awatar massster
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Dyfuzor Pop Up !

Witam,
    jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem czy dobrze zamieszczam ten temat mianowicie chodzi mi o dyfuzor do lampy wbudowanej typu pop up. Mam taki i ma on 3 kolory:biały, niebieski i żółty czy może ktoś mi wytłumaczyć kidy jakiego koloru należy używać będę baaaardzo wdzięczny :-o

Pozdrawiam Łuki.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez massster Zobacz posta
    Witam,
    jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem czy dobrze zamieszczam ten temat mianowicie chodzi mi o dyfuzor do lampy wbudowanej typu pop up. Mam taki i ma on 3 kolory:biały, niebieski i żółty czy może ktoś mi wytłumaczyć kidy jakiego koloru należy używać będę baaaardzo wdzięczny :-o

Pozdrawiam Łuki.
    - biały to nie wiem.. co może robić oprócz zmniejszania mocy błysku - dla wbudowanej nie widzę sensu
    - filtry żółte - filtry zmieniające kolor lampy na zbliżony do koloru światła żarówek, mogą też ocieplić np. skórę ..
    - niebieskie - ochładzające światło lampy błyskowej

ale przy LP lampy 13 (bardzo słaba ocowo lampa) szczerze mówiąc nie widzę sensu ich stosowania bo takie filtry jeszcze dodatkowo zabierają światło
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Awatar massster
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

"arturs"
    kupiłem ten dyfuzor ponieważ pomimo zmniejszenia mocy lampy czasem mnie baaardzo denerwowały prześwietlenia i przepalenia, nie wiem czy ten dyfuzor coś daje ale po zdjęciach wiedzę że tak.

Zna koś może sposób którym można odbić światło z lampy pop up w górę ;-) ponieważ jeszcze nie zaoszczędziłem by kupić sobie zewnętrzną lampę dlatergo tak kombinuję 8)

pozdrawiam Łuki.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

massster - jak chcesz odbijać od sufitu to wystarczy ci prosta lampka za 100 zł - sam używałem do niedawna soligor 30 da - służyła mi dzielnie z pentaxem i przez rok z canonem. Czasami pojawia się na allegro i cena nie przekracza 100 zł a na początek zupełnie wystarcza zwłaszcza do strzałów w sufit.

Coś już napisał Awatar Carine

Domyślnie

no własnie na aukcji pisało ,że dyfuzor pop up zredukuje cienie,ponadto miał doświetlać 2 plan.Niestety praktycznie wogóle nie redukuje cieni a 2 plan jest jeszcze ciemniejszy.Czy tylko ja tak mam?

Uprawnienia umieszczania postów