Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Proteza 35/1.4L?

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nie wiem czy jakakolwiek dobrze prosperująca firma tworzy sama sobie wewnętrzną konkurencję . Tzn. że mając w ofercie doskonały obiektyw za niemałe pieniądze wypuszcza na rynek drugi, podobny, tylko znacznie tańszy i liczy że nie wpłynie to na sprzedaż tego pierwszego. Można oczywiście wypuścić drugi obiektyw ale dla innego odbiorcy.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Nie wiem czy jakakolwiek dobrze prosperująca firma tworzy sama sobie wewnętrzną konkurencję . Tzn. że mając w ofercie doskonały obiektyw za niemałe pieniądze wypuszcza na rynek drugi, podobny, tylko znacznie tańszy i liczy że nie wpłynie to na sprzedaż tego pierwszego. Można oczywiście wypuścić drugi obiektyw ale dla innego odbiorcy.
    O tuż to. 28/1.8 USM nie jest konkurencją dla eLek bo jest odczuwalnie węższy od 24 (każdy kto foci landszaft czy architekturę o tym wie) i jednocześnie bardziej od 35 zniekształca obraz, więc do wielu tematów też nie da się go używać zamiast.
    Oczywiście kontrprzykładem są 50/1.4 USM i 85/1.8 USM. Jednak pierwszy to pięćdziesiątka czyli obiektyw standardowy a takowe od dawien są we wszystkich liczących się systemach dostępne w dwóch lub nawet trzech wersjach a drugi był w wykonaniu Canona klasycznym strzałem w kolano, choć z nieco opóźnionym zapłonem - początkowo kosztował on ponad 35% ceny 85/1.2 L, teraz niecałe 20% i zdecydowanie psuje popyt na eLe.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    O tuż to. 28/1.8 USM nie jest konkurencją dla eLek bo jest odczuwalnie węższy od 24 (każdy kto foci landszaft czy architekturę o tym wie) i jednocześnie bardziej od 35 zniekształca obraz, więc do wielu tematów też nie da się go używać zamiast.
    Oczywiście kontrprzykładem są 50/1.4 USM i 85/1.8 USM. Jednak pierwszy to pięćdziesiątka czyli obiektyw standardowy a takowe od dawien są we wszystkich liczących się systemach dostępne w dwóch lub nawet trzech wersjach a
    100% racji

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    drugi był w wykonaniu Canona klasycznym strzałem w kolano, choć z nieco opóźnionym zapłonem - początkowo kosztował on ponad 35% ceny 85/1.2 L, teraz niecałe 20% i zdecydowanie psuje popyt na eLe.
    no chyba ze wymysla jakis turbo-usm i nagle 85L zacznie dzialac "szybko"

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    no chyba ze wymysla jakis turbo-usm i nagle 85L zacznie dzialac "szybko"
    Albo wypuszczą 85/1,8 Mk II, coś tam niby w nim poprawią i podniosą cenę o 500$ :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany

Domyślnie

jak na moje oko to szkła do 28mm bez USM szybciej ostrzą niż pięćdziesiątki i w górę z USM

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pewnie jest to związane z ich krótszą drogą od początku zakresu do nieskończoności.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów