Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Proteza 35/1.4L?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kurcze, ja zupelnie nie rozumiem czemu jeszcze ktokolwiek posiada tego badziewnego Canona skoro Nikon jest taki wspanialy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

MC_ nie rozumiesz :-? Nie słyszałeś, że "byt określa świadomość" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dawid_ Zobacz posta
    Marny ten system, skoro nie ma tak podstawowego obiektywu jak 35mm w normalnej cenie.
    No to kup sobie Nikorra 35/1.4 w normalnej cenie :P
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    MC_ nie rozumiesz :-? Nie słyszałeś, że "byt określa świadomość" ;-)
    Nie. To raczej na zasadzie: wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuję za "dobre rady". Temat można zamknąć.

Uzależniony

Domyślnie

Sigme 28/1.8 testowalem w sklepie, AF jest niepowtarzalny, potrafi spudlowac w idealnych warunkach. Moze ja wypozycze na trzy dni, 30-tke tez sprawdze, w koncu winietuje chyba niewiele wiecej niz 35L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    kup nikona , pod ff zapomnij o 24 czy 35 w ogole , no chyba ze chcesz miec takie jak u nas 35/f2

masz 28/1.8 , masz 35/2.0 , masz 35/1.4 malo ci ?

skat te przeliczniki bierzesz ? kalkulator trzeba zmienic
    a) nawiązywałem do wcześniejszego postu i sam podkreślałem, że EF'y poza 35/2.0 nie są gorsze od L. Gdybyś czytał wątek, w którym się wypowiadasz, to może byś to wyłapał. Cóż się dziwić. Podpis pod nickiem odzwierciedla widać prawdę. Wot technika..

b) na D300/700 N 35/2.0 i 50/1.8 i 85/1.8 działają lepiej, niż 50/1.4 na 5D. 35/2.0 na 5D niestety jeszcze gorzej..

Canon to świetny system i lubię moje 5D. systemu nie zmienię. Szkoda po prostu, że nie ma 35 z USM, na miarę 28/1.8 czy doskonałego 85/1.8

Zablokowany

Domyślnie

a) że EF'y poza 35/2.0 nie są gorsze od L.
    ale lepiej pasują do paska od body-bo też mają czerwone

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a) nawiązywałem do wcześniejszego postu i sam podkreślałem, że EF'y poza 35/2.0 nie są gorsze od L. Gdybyś czytał wątek, w którym się wypowiadasz, to może byś to wyłapał. Cóż się dziwić. Podpis pod nickiem odzwierciedla widać prawdę. Wot technika..

b) na D300/700 N 35/2.0 i 50/1.8 i 85/1.8 działają lepiej, niż 50/1.4 na 5D. 35/2.0 na 5D niestety jeszcze gorzej..

Canon to świetny system i lubię moje 5D. systemu nie zmienię. Szkoda po prostu, że nie ma 35 z USM, na miarę 28/1.8 czy doskonałego 85/1.8
    smiesza mnie takie wypowiedz , przeliczanie co ile razy lepsze , i to ci wytknalem , sam nie czytasz co inni pisza

podpis pod nickiem nie sam sobie dopisal , wiec ? nie masz arcgumentu to sie czepiasz , typowe , spoko ja juz sie przyzwyczailem

nikona 35/1.8 jest cienka jak barszcz na pelnej klatce , poza tym nie wiem jak ty chcesz porownywac trzy szkla do jednej 50 canona , tego juz kompletnie nie rozumiem ...

owszem szkoda ze nie ma 35 z usm i lepszej jakosciowo , tylko wtedy by nie kosztowala tyle co teraz i canon pewnie celowo jej nie wprowadzil

poza tym po prostu biadolisz w temacie i pitolisz z tymi przelicznikami , ot co
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Posiadam 5D i EF-85/1.8USM. Obiektyw bardzo dobry, ostry, szybki, tani.. Poszukuję do kompletu tańszego zamiennika 35/1.4L. Niestety 35/2.0 nie nadaje się do niczego, a nie ma jeszcze w Canonie uczciwego EF35mm. Co o podobnym kącie widzenia zamiast "elki"? Jakie propozycje?

pozdrawiam

kupić nikona i pomarudzić kona na forum za jakiś czas ;-P

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów