Kurcze, ja zupelnie nie rozumiem czemu jeszcze ktokolwiek posiada tego badziewnego Canona skoro Nikon jest taki wspanialy.
![]()
Kurcze, ja zupelnie nie rozumiem czemu jeszcze ktokolwiek posiada tego badziewnego Canona skoro Nikon jest taki wspanialy.
![]()
MC_ nie rozumiesz :-? Nie słyszałeś, że "byt określa świadomość";-)
Dziękuję za "dobre rady". Temat można zamknąć.
Sigme 28/1.8 testowalem w sklepie, AF jest niepowtarzalny, potrafi spudlowac w idealnych warunkach. Moze ja wypozycze na trzy dni, 30-tke tez sprawdze, w koncu winietuje chyba niewiele wiecej niz 35L![]()
a) nawiązywałem do wcześniejszego postu i sam podkreślałem, że EF'y poza 35/2.0 nie są gorsze od L. Gdybyś czytał wątek, w którym się wypowiadasz, to może byś to wyłapał. Cóż się dziwić. Podpis pod nickiem odzwierciedla widać prawdę. Wot technika..
b) na D300/700 N 35/2.0 i 50/1.8 i 85/1.8 działają lepiej, niż 50/1.4 na 5D. 35/2.0 na 5D niestety jeszcze gorzej..
Canon to świetny system i lubię moje 5D. systemu nie zmienię. Szkoda po prostu, że nie ma 35 z USM, na miarę 28/1.8 czy doskonałego 85/1.8
smiesza mnie takie wypowiedz , przeliczanie co ile razy lepsze , i to ci wytknalem , sam nie czytasz co inni pisza
podpis pod nickiem nie sam sobie dopisal , wiec ? nie masz arcgumentu to sie czepiasz , typowe , spoko ja juz sie przyzwyczailem
nikona 35/1.8 jest cienka jak barszcz na pelnej klatce , poza tym nie wiem jak ty chcesz porownywac trzy szkla do jednej 50 canona , tego juz kompletnie nie rozumiem ...
owszem szkoda ze nie ma 35 z usm i lepszej jakosciowo , tylko wtedy by nie kosztowala tyle co teraz i canon pewnie celowo jej nie wprowadzil
poza tym po prostu biadolisz w temacie i pitolisz z tymi przelicznikami , ot co
no comment...