1 - fajne, można się się w tych oczach zatracićale wydaje mi się, że z innej perspektywy byłoby lepiej
2 - zazdroszczę sytuacji... ja wiem, że to jest chwila, moment ale to światło kompletnie mi się nie podoba. Gdyby sarna(?) była cała w cieniu lub cała w słońcu byłoby super
3 - ptak jest nie ostry
4 - ciekawy pomysł ale sytuacja analogiczna do tej na zdjęciu nr. 3 - ryba jest nie ostra
5 - to bym wywaliła - ucięty ptak, brzydkie światło i bałagan w tle
No to tyle ode mnie![]()
makro na CB - zapraszam!
Podpisuję się pod uwagami przedmówcy, ale na plus dodam, że masz wyczucie chwili, więc świat stoi przed tobą otworem.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Musisz zawsze wyostrzyć lekko zdjęcia bo lekkie mydło robi efekt na minus.
1,4,5 - kadry miłe dla oka, choć 5 wydaje się zbyt ucięte od góry.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Jak dla mnie bardzo dobre kadry, ale wydaje mi się ze troche za duzo korzystasz z suwaka nasycenie, bo u mnie kolory sa troszkę za mocne![]()
u mnie też lekko przesycone;-) a poza tym to masz sporo modeli! Skąd wziąłeś tego jastrzębia? na 13 bo chyba nie na wolności z tak bliska?
>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<
13 - wymiata!![]()
Ale faktycznie nasycenie mógłbyś trochę skręcić
makro na CB - zapraszam!
hmm ... może mój monitor trochę "blady" jest albo faktycznie przesadziłem z nasyceniem... na KOCIE TERAZ jednak to trochę widzę... może jakoś trzeba skalibrować monitor... hmm...
no nie na wolności niestety nie.... z pokazów sokolniczych...
na wolności trzeba by chyba ze dwa miesiące na drzewie siedzieć...;-)
Foto błotniaka stawowego (4.) jest zrobione na wolności,
dał mi nieźle popalić chociaż jest dużo mniej płochliwy niż jastrząb...
Ostatnio edytowane przez TSpider ; 21-01-2010 o 05:57