Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Tanie baterie cr123?

Mieszany widok

Domyślnie Tanie baterie cr123?

Witam.
    Ostatnio w celu poszukiwania najtańszych baterii cr123 do mojego eos'a 3000 trafiłem do sklepu w którym jest wszystko, od ubrań przez pokarm dla rybek po elektronikę. Zaraz obok informacji (czy co to tam jest) jest elektronika, obok znajdują się baterie, bardziej na prawo kable i torby do aparatów. Baterie znajdują się zaraz na skraju półek. Może nie w każdym realu tak jest ale chyba w większości.
    Otóż doszukałem się bateryjek Panasonica za 5zł sztuka (wg. karteczki z ceną na półce) lecz na opakowaniu widnieje magiczna cena 10zł ;-)
    Kupiłem dwie baterie będąc przekonany, iż koszt jednej wyniesie 10zł. Otóż nie, pani kasjerka policzyła 10zł za obie. Termin ważności do 2017r.
    I tu stawiam do was drodzy forumowicze pytanie prośbę, czy możecie się przejść w swoich miastach do reala i sprawdzić po ile będzie u was cr123?
    Cena średnia na allegro to 8-10zł

allegro aukcje cr123: http://www.allegro.pl/listing/search...&category=8877

Oraz kilka zdjęć:

zdjęcia robione telefonem dla forum, (C) by conra
    Ostatnio edytowane przez conra ; 23-12-2009 o 14:23
    "Czy i dzis wyjatkowo, jak wczoraj, zamiast zlego humoru z niewyspania bede slodziutki i mily? I rozmruczany?"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A na ile taka bateria starcza?
    Bo tak przyszłościowo to może bardziej się opłacić akumulatorek CR123A ?
    http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=1207

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Być może te są dobre (nie twierdzę że nie, trzeba sprawdzić) ale kupując do analoga aku należy mieć na względzie że znaczna część z nich nie lubi się z wbudowaną lampą i potrafią "umrzeć" po jednym błyśnięciu. Niby nic, bo kto by używał wbudowanej lampy, ale jeśli nieopatrznie doświetlisz sobie nią w sytuacji np wycieczkowej to może być to ostatnie wykonane zdjęcie :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Być może te są dobre (nie twierdzę że nie, trzeba sprawdzić) ale kupując do analoga aku należy mieć na względzie że znaczna część z nich nie lubi się z wbudowaną lampą i potrafią "umrzeć" po jednym błyśnięciu. Niby nic, bo kto by używał wbudowanej lampy, ale jeśli nieopatrznie doświetlisz sobie nią w sytuacji np wycieczkowej to może być to ostatnie wykonane zdjęcie :-)
    No jeśli ktoś na wycieczkę jedzie z tylko jednym akumulatorem/baterią to dobrze mu tak . Przezorny zawsze zabezpieczony.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No jeśli ktoś na wycieczkę jedzie z tylko jednym akumulatorem/baterią to dobrze mu tak . Przezorny zawsze zabezpieczony.
    Warto zawsze mieć 3 aku, żeby móc błysnąć 3 razy
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Vitez, te bakteryjki wytrzymują zazwyczaj kilkanaście rolek (jak się za często nie błyska) ;-) Jak jedziesz na urlop to zabierasz zapasową baterię do zegarka ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Aku ma za mało mocy w porównaniu z najsłabszą baterią ;-)
    Co do tych kilkunastu rolek to chyba raczej miało być kilka? :P
    "Czy i dzis wyjatkowo, jak wczoraj, zamiast zlego humoru z niewyspania bede slodziutki i mily? I rozmruczany?"

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conra Zobacz posta
    Co do tych kilkunastu rolek to chyba raczej miało być kilka? :P
    Mój śp. Canon 500N na jednej baterii cr123 robił nie kilkanaście, a kilkadziesiąt rolek.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów