Nie traktuj powaznie wszystkiego, co przeczytasz w internecie. Zdecydowanie częsciej sprzęt Canona ma problem z uzytkownikami, niż odwrotnie, no ale sprzęt pomarudzić nie może, a ci "problematyczni" to i owszem...![]()
Nie traktuj powaznie wszystkiego, co przeczytasz w internecie. Zdecydowanie częsciej sprzęt Canona ma problem z uzytkownikami, niż odwrotnie, no ale sprzęt pomarudzić nie może, a ci "problematyczni" to i owszem...![]()
Od dawna już wszystkie opinie na forach staram się traktować z dystansem, a wszelkie wątpliwości w miarę szybko rozwiązywać. Dlatego wybaczcie moje pytania - podchodzę bardzo poważnie do zmiany systemu - w końcu będzie to moje narzędzie pracy przez najbliższe kilka lat (a może i na dłużej).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Super! Dzięki za info![]()
Ostatnio edytowane przez heralek ; 26-12-2009 o 00:31 Powód: Automerged Doublepost
Witam
Do moich gratów dodaj jeszcze 135/f2 - wszystko kupowałem bez testowania i nie narzekam i nie mam problemów. Nie regulowałem nawet AF w puszce. Jak Ci poprawi samopoczucie to testuj. Ale testy często obarczone są błędami warunków i wykonania. I są przyczyną niepotrzebnej frustracji. Kiedyś, po zakupie, wykonałem jakiś test i byłem mocno zawiedziony i zmartwiony sprzętem. Za jakiś czas przemyślałem i doszedłem do wniosku że zrobiłem błąd podczas ustawień. Powtórzyłem i wyszło ok. Wniosek był oczywisty - strata czasu i nerwów.
W nowym roku wyjdzie podobno coś ze stabilizacją z zakresu 24-70. Może warto poczekać.
W sumie masz rację, niepotrzebnie sieję panikę. Prawdopodobnie zamówię wszystko przez neta z ewentualnym zastrzeżeniem "zwrotu" w przypadku jakichkolwiek problemów.
Oj, niestety nie mogę czekać. Z drugiej strony przy tym zakresie to stabilizacja nie jest mi potrzebna.W nowym roku wyjdzie podobno coś ze stabilizacją z zakresu 24-70. Może warto poczekać.
Dzięki!
A może masz sklep w pobliżu.
W wawie na pewno coś znajdziesz i łatwiej się targować przy zakupie kilku rzeczy na raz i z osobistym odbiorem
Oj, niestety. Mieszkam na zadupiu. Pierwszy lepszy MM w odległości 100 km.
Możecie podpowiedzieć zaufane sklepy lub tipów z dobrym zaopatrzeniem? Wątek na CB poświęcony temu zagadnieniu jest troszkę nieaktualny. Jak już wspomniałem wcześniej potrzebuję FV 22%.
Do tej pory sprzęt kupowałem w fotozakupy.pl i cyfrowe.pl, ale ten pierwszy ceny Canona ma troszkę wysokie w porównaniu z innymi, a odnośnie cyfrowe.pl dotarły do mnie informacje, że zdarza się im sprzedawać sprzęt, który był testowany na optyczne.pl. Ile w tym prawdy, a ile fałszu - trudno powiedzieć, choć w każdej plotce ponoć jest zawsze odrobina prawdy.
Polecam www.fotorimex.pl. Ceny najniższe i potargować się można
sprawdź sobie fotoceny.pl
ja mam do nich blisko, to kupuję na miejscu w sklepie
osobiście polecam!
Regulamin pkt 8.
Towers i tyle. Możesz poczytać
http://canon-board.info/showthread.php?t=26897
Kontakt przez CB lub
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3975973
W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.