Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Który z dwóch??

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Tikoś

Question Który z dwóch??

Witam wszystkich.Trafiłem na forum szukając info o szkiełkach.I mam nadzieję, że uzyskam pomoc w wyborze.Sytuacja przedstawia się następująco.Mam na uwadze dwa:
    - Tamron AF aspherical XR Di II LD 18-200 1:3,5-6,3
    i
    - Tokina AT-X 242 AF 24-200mm 1:3.5-5.6

Generalnie dysponuję kwotą do 1000zł.Czy możecie polecić coś w tym przedziale cenowym z zakresu jak dwa wyżej

Z góry dzieki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Fajnie by bylo jeszcze gdybys napisal do czego te szkla i jakie juz masz na stanie i co fotografujesz bo takto to musielibysmy zamienic sie we wrozki zeby Ci dobrze doradzic

Domyślnie

Jasne, posiadam 300D.Jak narazie za dużej kolekcji szkieł nie mam, to jest kitowy i pare szkieł USSR .Miałem jakis czas Tamrona 70-300 LD Makro, ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Raczej nastawiam sie na przyrodę, więc 200mm byłoby mile widziane :wink:

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to jesli do przyrody i zalezy Ci przede wszystkim na 200 mm i wiecej to raczej nie rozpatrywalbym tych obiektywow ktore podales. Jakosciowo to one raczej prezentuja sie kiepsko jedyne co maja dobrego to zakres ogniskowych. Temat ten byl wielokrotnie poruszany i jesli chodzi o tanie tele wnioski sa zawsze takie same ... Canon 70-210, Canon 100-300 USM badz Sigma 70-300 Apo Macro Super II badz DG. Wpisz w wyszukiwarke i masz cala noc czytania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Canon 70-210, Canon 100-300 USM badz Sigma 70-300 Apo Macro Super II badz DG. Wpisz w wyszukiwarke i masz cala noc czytania.
    Uprzedzając następną Twoją prośbę - zamiast prosić o zdjęcia z tych obiektywów najpierw zaglądnij na http://www.pbase.com I masz całą noc oglądania...
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Domyślnie

O sigmie tez myslałem.Jesli ktos ma taki obiektyw i moglby mi podeslac jakies zdjecia to bede wdzięczny.Nie ukrywam ze wydatek okolo 1000zł jest dla mnie spory i chciałbym dobrze spożytkować te pieniądze

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

spoko juz ci wyslalem, mysle i raczej wiem ze do 1000zl lepszego nie znajdziesz
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Przemek, dzieki za zdjęcia.W porównaniu z tamronem rewelka.Z linka też skorzystam.
    Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witaj,
    za ok.1000PLN udało mi sie na ebayu dostać używany 100-300 5.6 L
    Jeżeli nie boisz się zakupów przez ebay i obiektyw nie musi być nowy to warto się nad nim zastanowić. Jest wolny jeśli idzie o autofocus, ale z tego co słyszę to sigma nie jest też demonem prędkości. Mam 300d i działa z nim ok - zdjęcia są imho bardzo dobre.
    pozdrawiam
    Bartek

Domyślnie

A co powiecie o tym Sigma 28-200/3.5-5.6 , czy jest coś warte.Przeczytałem mnóstwo wątków na forum, naprawde jest tego sporo.Mam za to ogromny mętlik w głowie.Pogodziłem się nawet z tym ,że wystarczy mi górny przedział 200mm.
    Macie jakąś wiedze na temat tej pozycji??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów