Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Opinia o sklepie Jabbafoto

Cześ
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BigDog Zobacz posta
    odsyłanie całego statywu z powodu jednej pękniętej stopki nazwał bym upierdliwością
    Zgadzam się w 100%, jednak to co oczywiste dla nas wcale nie musi takie być dla dystrybutora. Kilkakrotnie prosiłem dystrybutora o przysłanie stopki na wymianę. Jaki był efekt moich próśb wiemy obaj.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Czesiu, a moglbys wyjasnic dlaczego uwazasz, ze w tym przypadku ustawa o szczegolnych warunkach... nie ma zastosowania?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apo Zobacz posta
    Zakupiłem u nich obiektyw falcon 85 / 1.4. Po dwóch miesiącach zaczęła zacinać się w nim przesłona. Chciałem go odesłać na podstawie Ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, właściciel twierdził, że nie mogę... Mam e-maile jakby ktoś chciał poczytać.
    Bo zwrócić nie możesz, tylko cyt:

" Art. 8.
    1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wy- miana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów."

Tak właściwie to ta sprawa to robota dla UOKiK a nie do załatwiania przez różne fora .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgłoś się do rzecznika konsumenta a oni się zajmą sprawą

Domyślnie

Odesłać=wysłać z konkretnym z wyborem sposobu reklamacji, a nie wymienić na nowy. Tego przepis nie gwarantuje. Mea culpa jak ktoś zrozumiał inaczej. Zobaczę, co będzie po świętach. Jeszcze raz Wesołych

Cześ
    Guest

Domyślnie

A co ma być po Świętach? Przecież w ostatniej rozmowie telefonicznej powiedziałem, że wyślę po Świętach i ta krucjata przeciwko mnie na kilku forach internetowych nic nie zmieni.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów