Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
linxwho, a czy np. obiektyw C.18-55 IS juz masz, jak tak to kupuj ta C.50/1.8, nie mart sie sprzedawca, da Ci on sporo nowych doswiadczen w fotografowaniu. Natomiast jak nie posiadasz jakiegos uniwersalnego obiektywu(nie drogiego) moze warto sie zastanowic nad tym kitem.
Mam Canona 1000D + EF-S 18-55 Kit ale bez IS.
Przy dłuższych czasach naświetlania niz 1/40 wychodzą mi zdjęcia rozmazane, dlatego zacząłem się zastanawiać, czy jak kupię tego 50/1.8, to przypadkiem nie będzie podobnie (wiem że rozwiązaniem jest statyw, ale nie zawsze jest to wygodne). Więc zacząłem szukać informacji na temat tego, czy Canon przypadkiem nie wydał stałki w wersji z IS i bez IS, ale natknąłem się na same bez IS. I tak powstało moje pytanie, na które tak tłumnie odpowiedzieliście.
Wiem że obiektyw 50/1.8 jest chwalony za dobrą optykę i za niewielką cenę, ale cały czas zastanawiałem się nad tym IS (być może uległem medialnej propagandzie). :-x

A co do sprzedawcy... no cóż, nie każdy nie jest tak dobroduszny i pomocny jak forumowicze na Canon-Board. :wink: