Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Jak wyzwolić radiowo 580exII która wyzwoli na podczerwień 420EX

Domyślnie Jak wyzwolić radiowo 580exII która wyzwoli na podczerwień 420EX

Witam,
    Właśnie przeprowadziłem próbę wyzwolenia radiowego lampy 580EXII, która z kolei wyzwala przez podczerwień lampę 420EX. Wydawać by się mogło, że nie powinno być z tym problemu, a jednak. Radyjko to Powerlux FW2 10 kanałowy.
    Lampa 580EXII wyzwalana jest radiowo za każdym razem nawet przez kilka ścian. Dodam, że 580EXII ustawiona była w manualu jak i ETTL-u jako master. W każdym z tych przypadków lampa 420EX ustawiona jako slave błyska ale w odstępie około 1 sekundy po błysku 580EXII i to z pełną mocą pomimo ustawienia dla niej słabszego błysku w 580EXII.
    Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
    Jak ustawić 580EX żeby błyskały jednocześnie?

Czy wina leży po stronie 420EX i czas wymienić ją na 430EX lub nawet 580EX ?

Dziękuję za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez krzysp ; 22-12-2009 o 12:42
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja z moimi dwoma 580EX II osiagam to co Ty chcesz bez problemu

- wylaczam w moich Pocketwizardach ETTL,
    - podpinam jedna lampe do odbiornika i ustawiam ja jako Master i przestawiam na Manual
    - ustawiam sile blysku
    - druga lampa w Slave

obie lampy blyskaja w tym samym czasie bez problemu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Witam,
    Właśnie przeprowadziłem próbę wyzwolenia radiowego lampy 580EXII, która z kolei wyzwala przez podczerwień lampę 420EX. Wydawać by się mogło, że nie powinno być z tym problemu, a jednak. Radyjko to Powerlux FW2 10 kanałowy.
    Dziękuję za odpowiedź.

Przeszukaj forum, było o tym kilka razy. Nawet niedawno odpowiadałem koledze:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=56178

sprawdź czy masz drugą lampę w trybie M

p.s. jest dokładnie tak jak pisze Sebcio ;-)

pzdr
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów