Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: nie mieszczę się

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    W tego typu przypadkach z tego co wiem odleglosc rowniez ma decydujacy wplyw na perspektywe, a wiec i na ksztalty.
    Tez zamiast faktow Twoje wyobrazenia na temat. Te znieksztalcenia to cecha charakterystyczna danych soczewek. Fotografujac osobe z dalszej odleglosci uzyskujemy jej mniejszy obraz a zatem i mniej widac te znieksztalcenia na danym obiekcie ale w calosci obrazu za identyczne.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Tez zamiast faktow Twoje wyobrazenia na temat. Te znieksztalcenia to cecha charakterystyczna danych soczewek. Fotografujac osobe z dalszej odleglosci uzyskujemy jej mniejszy obraz a zatem i mniej widac te znieksztalcenia na danym obiekcie ale w calosci obrazu za identyczne.
    Co tez, co tez? Pan zlosliwiec sie odezewal. Tutaj dywagowalem, bo pewny nie jestem.

Zas co do sigmy to jak ci brakuje faktow, to wez poczytaj jeszcze raz wszystkie watki dot tego szkla na tym forum. W zasadzie w kazdym znajdziesz porownanie z 28 1.8 i innymi podobnymi szklami. Ja wertowalem te watki dziesiatki razy na przelomie czerwca i licpa tego roku, bo w sierpniu kupilem 28. I tam jest wiele opini o loteryjnym AFie w przedmiotowej sigmie.

Chcesz mowic o domyslach? Prosze bardzo, ja sie opieram na opiniach ludzi z tego forum, ktorzy pomimo zadowolenia z tego szkla nie omieszkali wspominac o loteryjnym AFie. To, ze Ty masz dobra sztuke to tylko sie cieszyc i pogratulowac. Tyle tylko, ze Ty zdajesz sie idealizowac wszystkie sztuki tego szkla, ktore sa na rynku, a tak nie jest. Reasumujac odnosnie domyslow, to Twoja opinia jest tyle samo warta ile opinie innych uzytkownikow o tym szkle, o ktorych wspomnialem.

Sam twierdzisz, ze tez duzo czytales o awaryjnosci AFa w tym szkle, to po co teraz piszesz takie bzdury.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Co tez, co tez? Pan zlosliwiec sie odezewal. ..
    ....to po co teraz piszesz takie bzdury.
    Dosyć, jeszcze jeden taki tekst i będą konsekwencje!
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    [...]Co do dzieci-im jaśniej-tym lepiej-i dziwię się że ktoś się zastanawia między f 1.8,a 1.4
    Nawet kosztem sprawnego AFa?
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Dosyć, jeszcze jeden taki tekst i będą konsekwencje!
    Spoko, bez jadu, tylko czy na tym forum tego typu slowa sa zabronione? Pisze to calkiem powaznie, bo wydawalo mi sie, ze jest tutaj tylko jeden nadgorliwy moderator, czyzbym sie mylil?

Ponadto w gwoli wyjasnienie mowiac o kims zlosliwiec, jesli zrobil cos zlosliwego to cos zlego?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ponadto w gwoli wyjasnienie mowiac o kims zlosliwiec, jesli zrobil cos zlosliwego to cos zlego?
    Zwrocenie komus uwagi ze pisze na forum nieprawde(USM, znieksztalcenia)to zadna zlosliwosc. Epitetow ani zadnych osobistych uwag nie robilem.

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Zwrocenie komus uwagi ze pisze na forum nieprawde(USM, znieksztalcenia)to zadna zlosliwosc. Epitetow ani zadnych osobistych uwag nie robilem.
    Kwestia znieszktalcen to dywyagacja z mojej strony, czego nie bylem pewien i z reszta pytalem o to MacGyver'a. A co do samego przykladu 28-ki, to co jest w tym nie prawdy, ze ja znieksztalcen nie dostrzegam, przynajmniej na zdjeciu, ktore pokazalem. Ty natomiast podchwytujesz to i od razu podajesz jako przyklad domyslow z mojej strony przy okazji rozmowy o AFie w sigmie. To byla zlosliwosc. Bo co mialo jedno z drugim wspolnego to nie wiem.

Co do USMa, to gdzie napisalem cos nieprawdziwego?
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 22-12-2009 o 12:57

Uprawnienia umieszczania postów