Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Lampy kopia ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Lampy kopia ?

Mam malego zonka ;]. Od jakiegos czasu lampy "kopia" pradem po dotknieciu. Sprawdzone i uziemienie jest. Czy jest mozliwe zeby po prostu tak mocno elektryzowac ? I to czasem co dotkne lampy kopie , nawet potrafi wyzwolic ja ;]. A czasem nic , kompletnie.
    no comment...

Domyślnie

Michał może jesteś naładowany przed nowym sezonem ślubnym
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

moze wyzwalacz radiowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale co ma do tego wyzwalacz ? kopia wszystkie lampy
    no comment...

Domyślnie

Miałem podobny problem , mam w atelier położone panele i od tego momentu miałem problemy przy podciąganiu teł wyłanczał się sterownik bo było wyładowanie elektryczne , więc go dodatkowo uziemiłem a panele myje płynem K - polski , stary rodzaj płynu i to trochę pomaga.Lampy tak samo kopały a teraz sporadycznie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Weź ty używaj polskich liter bo między "kopia" i "kopią" jest spora różnica i tytuł jest mocno mylący.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Hmm panele sa. Ale zeby panele elektryzowaly od tak ? Rozumiem wykladzina.
    no comment...

Domyślnie

Moje panele to plastik i może dlatego. Jak wziąłem neonówkę i dotykałem do lamp , kaloryfera , Drukarki itp. to neonówka świeciła i główkowałem co to może być i okazało się ze ładunki elektrostatyczne . Problem nie do końca rozwiązany ale jest dużo lepiej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Hmm czyli co plyn do mycia paneli "K" i kazdy sprzet sprawdzic czy jest dobrze uziemiony ?

Dziwne ze raz kopie za kazdem razem a kiedy indzie w ogole.

Czy fakt ze polipropylenowe tlo przesuwa sie po scianie , elektryzuje , moze jakos wplywac na "cos" ? Na kable w scianie no nie wiem na cokolwiek , i tez cos z tym zrobic o ile sie da heh.
    no comment...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli nie wywala ci wyłącznik różnicowo-prądowy w instalacji to kopanie obudów lamp jest raczej kwestią elektryzowania a nie jakiejkolwiek ich awarii.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów