Pokaż wyniki od 1 do 10 z 99

Wątek: pytań jakich wiele(DYLEMAT)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturro72 Zobacz posta
    jest jeszcze jedno czego nie napisalem
    mianowicie:mam nadzieje ze z kilka lat ff stanieją
    a nie chciałbym teraz inwestowac takiej kasy w ef-s
    a czy jakąs alternatywą bylaby stalka np.20mm i czy przy niej niebyloby za wąsko (pomieszczenia i na zewnątrz)lub może coś innego ef/
    za kilka lat czyli za ile? 2-3-5? Szkła nie tracą dużo na wartości(a właściwie to ostatnio nawet zyskały w tzw. "kryzysie" - za używane 70-200 dostałbym więcej niż dałem za nówkę przeszło rok temu w USA :-P)
    Moim zdaniem kupowanie 17-40 do cropa z myślą, że za kilka! lat ff stanieją i może sobie kupie to z całym szacunkiem głupota.
    Ja bym brał albo 10-22 Canona, albo tokinę 11-16 albo 17-55/2.8 jaki dokładnie to już zależnie od preferencji ogniskowa-światło i potem jeżeli już kupisz może kiedyś tego ff to sprzedał to szkło tracąc bądź co bądź nie tak wiele
    (maks 20%?)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Moim zdaniem kupowanie 17-40 do cropa z myślą, że za kilka! lat ff stanieją i może sobie kupie to z całym szacunkiem głupota.
    Ja bym brał albo 10-22 Canona, albo tokinę 11-16... zależnie od preferencji ogniskowa-światło i potem jeżeli już kupisz może kiedyś tego ff to sprzedał to szkło
    Tez tak uważam i tak wcześniej pisałem.

Uprawnienia umieszczania postów