Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 99

Wątek: pytań jakich wiele(DYLEMAT)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Argumenty starszej :
    Ale przecież ja tej różnicy (w GO) nie widzę. Nawet lepiej jak wszystko jest ostre.
    Teraz i tak nie masz żadnej roboty, (jeżeli już, to) kupisz sobie przed sezonem ślubnym.
    Przecież masz w miarę nowy aparat (50d kupiony w listopadzie 08) i tym idzie też zrobić ślub.

(popieram argumenty starszej, piątka to bardziej dla mnie niż dla klientów, bo oni faktycznie rzadko kiedy widzą różnicę...)

Stara piątka fe : http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=48

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Tez nie lubie takich dyskusji Ale coż zrobic taka ich rola 8 k to dosc sporo kasy i jednak wiesz ze mozna przeznaczyc to wg nich na inne cele Trzeba to zrozumiec i albo przebolec albo walczyc Jak ? Kazdy ma swoje sposoby na rodzicow

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ale właśnie w tym problem, że nie widzę innych sensownych rzeczy, na które mógłbym przeznaczyć tą kasę.

Wycieczkowicz ze mnie lichy, nie chcę zaczynać podróżować gdzieś dalej dopóki nie będę miał odpowiedniego sprzętu, którym mógłbym wszystko jak najlepiej sfocić.

Sporty które uprawiam są już odpowiednio dobrze opatrzone sprzętem. (rolki dość świeże i solidne)

Samochód? Koszty eksploatacji są do **** (bena, ubezpieczenie, naprawy - nie chcę robić sobie stałego siorbacza kasy)

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles
    No ale właśnie w tym problem, że nie widzę innych sensownych rzeczy, na które mógłbym przeznaczyć tą kasę.
    Kurs perswazji i komunikacji interpersonalnej moze ]:->

Argumenty starszej :
    Ale przecież ja tej różnicy (w GO) nie widzę. Nawet lepiej jak wszystko jest ostre.
    Teraz i tak nie masz żadnej roboty, (jeżeli już, to) kupisz sobie przed sezonem ślubnym.
    Przecież masz w miarę nowy aparat (50d kupiony w listopadzie 08) i tym idzie też zrobić ślub.
    (popieram argumenty starszej, piątka to bardziej dla mnie niż dla klientów, bo oni faktycznie rzadko kiedy widzą różnicę...)
    A to Tobie placa za fotografowanie i efekty, czy Twojej starszej?
    Kupisz teraz, pocwiczysz i sprawdzisz szkla w boju - na sezon slubny juz bedziesz obcykany.

Polowa forumowych slubniakow tym robila wspaniale portfolia, ale dla Ciebie "fe" - OK.

Poza tym: 12 a nie 8 mpix
    Wyciagalem juz rozne rzeczy z RAWow 40D i niestety bywalo ciezko z szumami. Bawilem sie podobnymi RAWami z 5D i mozna bylo wyciagnac znacznie wiecej. Juz nie mowiac o GO i plastyce...

No ale skoro uwazasz inaczej, to nie kupuj - szkoda kasy, skoro nie ma roznicy ;]
    Ostatnio edytowane przez tormentor ; 27-12-2009 o 00:54
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pożyjemy, zobaczymy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wycieczkowicz ze mnie lichy, nie chcę zaczynać podróżować gdzieś dalej dopóki nie będę miał odpowiedniego sprzętu
    micles, czyli uważasz, że ogranicza Cię brak FF, a nie szkieł
    Dyskusja "zatoczyła koło". arturro72, który załozył ten wątek, ma właśnie dylemat: kupować lepszą puszkę/50d/, czy uzupełniać szklarnię.
    Ja uznałem, ze ograniczają mnie braki szkieł/parcia na FF "póki co" nie odczuwam/ mimo, że doceniam zalety FF, ale też zacząłem się zastanawiać czy dążenie do FF jest nieuniknione Czy dokupować szeroki kąt na APS-C, którego brak odczuwam, czy "dać sobie spokój" i kupować szkła z myślą o FF, a może od razu FF a potem szkła Problemów z dysponowaniem środkami nie mam ;-), mam natomiast dokuczliwą świadomość problemów z "brakami warsztatowymi", tzn. nie potrafię w "satysfakcjonujący mnie sposób" wykorzystać tego co mam. Podobnie jak arturro72 zacząłem się zastanawiać co ma większy sens
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 27-12-2009 o 10:46

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No już chyba pisałem, że UWA mam, jasny standard mam, tele mam. Szkła spełniają swoje zadanie i idzie już nimi zrobić większość rzeczy. Natomiast na FF szkła rozwiną skrzydła

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    na FF szkła rozwiną skrzydła
    I wtedy zrezygnujesz z APS-C? Czy jeszcze APS-C do "czegoś" się przyda?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czemu niby rezygnować. x1.6 i 6,3fps się przydają do wszystkiego co się dość żwawo porusza (sport, przemarsze, samoloty, ptaki...). Często noszę na sobie 3 body (jeden pasek na ukos i aparat pod lewą rękę, drugi pod prawą, a 50d na klatę na samej szyi) używane już jako wieszaki do szkieł, zatem nie będzie problemu, gdy jedno z nich nagle stanie się używalne (jak dojdzie FF, to będę mógł wybrać "główną" puchę w zależności od rodzaju wydarzenia które fotografuję, a na drugą puchę zapiąć radykalnie inne szkło i w końcu rzadziej przepinać szkła, a tylko zmieniać puchy)
    Ostatnio edytowane przez micles ; 27-12-2009 o 18:39

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czyli szeroki kąt będzie tylko na FF?

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów