Nie ma w nim matrycy 36x24mm
za Miclesem.Myślę, że moja sprzętowa "droga" jest optymalna i na dzień dzisiejszy raczej nic bym w niej nie zmienił.
Zmianę body odpuść, kup szkiełko i jak zostanie kasiorki to jeszcze lampkę /chyba że nie doczytałem i już masz/
Pozdrawiam
Czemu porażka? Toż to EF, więc pasuje do kliszaków i FF dSLRów... Ostry, kontrastowy, fajne kolorki... Można jeszcze 16-35, ale za drogie i mydło w rogach, albo przyszłego Samyanga 14 2.8
Ja natomiast doradziłbym zmianę body. Jakiś czas temu zmieniłem właśnie 450D na 50D. Do wymienionych zalet takich jak ISO, czy liczba klatek na sekundę to śmiało mogę dodać: szybszy af (znacząca różnica na tych samych obiektywach), fenomenalny wręcz wyświetlacz w porównaniu do 450D, można dokładnie ocenić zdjęcie na jego podstawie, mikroregulacja af obiektywów, no i przede wszystkich ergonomia użytkowania - największy przeskok.
C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety
niby już zdecydowalem ale dalej się wacham(chociaż moja żona powiedziała że na to się nie zgadza ale do obiektywu się dorzuci, a po sprzedaży 450d musiałbym drugie tyle dołożyc----najlepiej to jedno i drugie, a może w przyszłym roku ukaże sie 60d to wtedy 50d stanieje,tylko ile wtedy dostane za 450d? wszystko kasa kasa/
pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a może jest nadzieja że za rok lub dwa stanieją FF?
Ostatnio edytowane przez arturro72 ; 23-12-2009 o 17:12 Powód: Automerged Doublepost
C50d +Canon EF 17-40mm f/4 L USM+ Canon 50 mm f/1.4 EF USM
+ Canon 70-200 mm f/4.0L EF USM+Speedlite 430EX II
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 23-12-2009 o 18:57
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
37 lat, a nie wie czego chce. No bez przesady no![]()