Ponieważ to są jpg (mam nadzieję, że nie z ACR) chciałem wiedzieć jaki ustawiłeś styl obrazka (picture style) i ostrość (sharpness).Zamieszczone przez Vitez
Ponieważ to są jpg (mam nadzieję, że nie z ACR) chciałem wiedzieć jaki ustawiłeś styl obrazka (picture style) i ostrość (sharpness).Zamieszczone przez Vitez
the silence is deafening
To dla mnie jest czyste prawie jak łza (wycinek zdjęcia pod drzewem)Zamieszczone przez Vitez
Tu dwie sprawy: wystarczy posprzątać szum w PS tylko w czerwonym i jest czysto (oglądając na 100% !!!!).Zamieszczone przez Vitez
Stawiam tezę, że Frontiera nie nie takiego formatu, żeby zobaczyć te szumy
Chciało by się napisać coś śmiesznego o Nikonie. Ale to już chyba nie jest śmieszne (dla Nich). Jak tak dalej pójdzie to siostra dostanie na Xmas Eve 20-tkę i to z lampą :-)
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 29-09-2005 o 12:19
the silence is deafening
Fajne prezenty rozdajesz, brata jakiegos nie chcesz ?Zamieszczone przez gietrzy
![]()
mozesz podac linki do tych watkow? bo nie moge znalezc mimo ze mocno sie staralem ;-)Zamieszczone przez Vitez
S45 user
W "tym samym czasie" oskarkowy i Vitez napisali swoje wrażenia z macania 5D. Vitez jako Mode zrobił porządek (posklejał obydwa).Zamieszczone przez sail0r
the silence is deafening
Moje szybkie testy w RAWach są na:
83.142.72.2
login: fotki
pass: fotki@cf.
Pliki otworzycie choćby za pomocą nowego ZoomBrowser EX.
Światła już za bardzo nie było, ale myślę, że rozeznacie się w temacie.
Jarek
[QUOTE=Vitez]I kolejne 3 zdjecia:
http://vitez.ceron.pl/IMG_6587.JPG - 17-35 @ iso100 17mm 2.8
Uuuu,
No to juz widze jaka ucieche koledzy z zaprzyjaznionego forum beda mieli.
Bo na ich "cudownych maszynach 1.5x przy szklach typu 10-20 to takiej jazdy nie ma" I ciezko sie bedzie spierac. :-( Jesli Canon nie zrobi szybko 16-35 i 17-40 MKII (vel telecentricity free), to bedzie kupa.
Ja chce zobaczyc jak 24-70 sobie radzi. Dla mnie 17mm nie potrzebne. Ale jesli z 24-70@24@malo bedzie tak samo, hmm, to ja nie jestem zainteresowany jeszcze.
Czy ktos ma pojecie jak takie 17-35@2.8 sobie radzi na 1dsMKII?? Czy tez az tak kiepsko??
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Na 1dsmkI radzi sobie b.kiepsko.Zamieszczone przez mjastrzebski
Pentax K-5 II, Leica M9
:-(Zamieszczone przez Arkan
Moze jakas zbiorowa petycja do Canona?? Ze puszek juz chwacit poki co, teraz moze cos z szerokim katem czego nie trzeba by sie wstydzic??
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
[QUOTE=mjastrzebski]Wyżej podałem linka do rawów. Tam masz też 24-70 na najwredniejszej konfiguracji - 24mm przy f/2.8 i f/4.Zamieszczone przez Vitez
Z braku czasu sam jeszcze nie widziałem jak to chodzi.
Jarek