Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Problem z podłaczeniem canona 7D

Domyślnie

Zainstalowałem pełen pakiet oprogramowania z płyty. Niestety zero zmian. Ale teraz mam rebus.. podłączam Canona 7D - błąd instalacji sterowników, podłączam Canona 50D - błąd instalacji sterowników, podłączam kompakta HP - działa. No to jest jakiś dramat. Reinstalowałem już sterowniki do płyty głównej, kupiłem nowy kabel microUSB. Nic nie pomaga.
    canon 6D + C70-200 f4/IS L|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Strzelam: spróbuj może całkiem wyłączyć NODa?
    EOS - conditio sine Kwanon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym olał i kupił czytnik. Więcej czasu Ci to zajmuje niż pójście do sklepu i to więcej czasu powinieneś drożej sobie liczyć (w końcu to Twój WOLNY czas) niż koszt czytnika...

Domyślnie

Z pełnego pakietu oprogramowania do pobierania plików potrzebny jest tylko EOS Utility w wersji do Canona 7D (Ten z 50D nie będzie działał). Ale ważne aby był w odpowiedniej wersji czyli Windows 7 i odpowiednio 32 lub 64 bit. Możliwe że instalując i odinstalowując kolejne programy sterowniki pokłóciły się. Po restarcie system sam powinien rozpoznawać podłączenie aparatu.

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem, nie powinieneś kupować żadnego czytnika, tylko Macintosha i wszystkie problemy by zniknęły

Sory, tak mnie poniosło przy okazji życzę wszystkim wspaniałych Świąt!

A nawiasem mówiąc, spróbuj usunąć całe oprogramowanie związane z EOS, potem wejdź do rejestru (polecenie uruchom "regedit" ) i znajdź wszystkie klucze dotyczące właśnie EOS, potem restart i na nowo instalacja i nie widzę możliwości, aby nie pomogło.
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Domyślnie

ja też mam problem z podłączeniem tyle że 40d do wczoraj zawsze mi go czytał i nagle pojawił się komunikat "Jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać" co to może dla mnie oznaczać? Aparat działa normalnie zapisuje zdjęcia nie wiesza sie. Liczę na jakąś odpowiedź pozdrawiam Bartek
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Jak masz możliwość to sprawdź z innym kompem. Jak będzie działało to uszkodzone USB, z tym, że termin "uszkodzne" może znaczyć wiele... ale najprawdopodobnij sterownik. Jeżeli nie zagra to najpierw wymieniłbym kabel.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Miałem podobne historie i kupiłem czytnik-zero problemów od tamtej pory...
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Domyślnie

Na innym kompie działa z tym samym kablem, tylko jak to się stało że działał i nagle przestał?
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja mam podobny problem, było dobrze, jest źle. Aparat jest podłączony do komputera (XP) wchodzę na kartę pamięci i kopiuję sobie pliki, jednak gdy zaznaczam RAWa i chcę go skopiować to na dysku zapisuje mi się już jako jpeg. EOS Utility uruchamia się uruchamia, ale nic z tego nie wynika. Po prostu się nie włącza. Jest "Starting up" i tyle. CameraWindow pokazuje, że "is not compatible with the detected camera". Przypominam, że do aparatu da się wejść normalnie, jednak nie mam dostępu do RAWów, mimo że je widzę. Tylko skopiować się nie da.

PS: Reinstalowałem się i EOS Utilities i cały pakiet od Canona, który dostałem. Wersję mam najnowszą. Sprawa tyczy się 7D.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów