Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Aku do 350d(NB-2LH,NB-2L)?

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

odświeżę trochę ten wątek bo linki z allegro już dawno wygasły a stoję przed zakupiem 2 sztuk zamienników

jakie zamienniki kupić - mam kilka typów
    głównie chodzi mi o jakość i trwałość ogniwa pod wygldem utryzmzwania napicia a nie o cenę.

2000mAh
    http://allegro.pl/item100704934_bc4_...d_s60_s50.html
    1900mAh
    http://allegro.pl/item102314811_cano...rshot_s60.html
    1700mAh
    http://allegro.pl/item102899523_cano...rshot_s60.html
    1000mAh
    http://allegro.pl/item101354296_bate..._1000_mah.html

polecicie jakąś markę?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    odświeżę trochę ten wątek bo linki z allegro już dawno wygasły a stoję przed zakupiem 2 sztuk zamienników

żadne z tych wymienionych przez ciebie :wink:

właśnie kupiłem te jako kolejne:
    http://allegro.pl/item102180041_akum..._warszawa.html

i wg mnie będą bardzo dobre, robią porządne wrażenie, mają załączoną klapkę z dziurką i premium gold zawsze było polecane. u mnie po tygodniu używania (ok. 1000 fot) jeszcze nie padły, a połowa wskaźniczka zapaliła się po zrobieniu 400 zdjęć (50% z kukułką). do tego szybka i bezproblemowa przesyłka (o właśnie mi przypomniałeś, że muszę im pozytywa wystawić). 8)

wskazówka: na allegro należy szukać nie tylko NB-2LH, ale także NB-2L

a jak chcesz coś taniego, to właśnie te, które wymieniłeś: mam jeden taki, po roku jest na poziomie nieco poniżej fabrycznego aku, pomimo, że cyferek pojemności to ma dużo. może ktoś chce za dychę, bo i tak nie będę go juz raczej używać?
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jak wygląda sprawa łączenia nowego i starego aku? Mam podpiętego gripa z jednym używanym oryginalnym akumulatorem i chciałbym dołożyć drugi nowy.
    Chodzi mi o to czy, któryś z nich wykończy przez to drugiego.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    żadne z tych wymienionych przez ciebie :wink:

właśnie kupiłem te jako kolejne:
    http://allegro.pl/item102180041_akum..._warszawa.html

i wg mnie będą bardzo dobre, robią porządne wrażenie, mają załączoną klapkę z dziurką i premium gold zawsze było polecane. u mnie po tygodniu używania (ok. 1000 fot) jeszcze nie padły, a połowa wskaźniczka zapaliła się po zrobieniu 400 zdjęć (50% z kukułką). do tego szybka i bezproblemowa przesyłka (o właśnie mi przypomniałeś, że muszę im pozytywa wystawić). 8)

wskazówka: na allegro należy szukać nie tylko NB-2LH, ale także NB-2L
    dzięki za link
    szukalem po 350d
    o to mi chodziło chyba że ktoś posiada jeszze coś ciekawego

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam... też kupiłem w eltecu parę miesięcy tamu i cały czas nie ma problemu... dają gwarancję na pół roku, z tego co czytałem w necie nie ma najmniejszych problemów z jej realizacją.. ale ja nie musiałem sprawdzać.

Pozdrawiam
    Artur

P.S. z tego co znalezłem można łączyć dwa różne akumulatory - grip jest wyposażony w elektronikę (na forum sa gdzieś nawet zdjęcia) która separuje je od siebie i inteligentnie wybiera z którego bierze prąd..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    głównie chodzi mi o jakość i trwałość ogniwa pod wygldem utryzmzwania napicia a nie o cenę.
    ...
    1700mAh
    http://allegro.pl/item102899523_cano...rshot_s60.html
    Witam!
    Od lutego smigam fotki na w/w zamiennikach i jak do tej pory nie bylo problemu. Takie są fajne, że mam już trzy
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec Awatar Sibil
    Miasto
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs

P.S. z tego co znalezłem można łączyć dwa różne akumulatory - grip jest wyposażony w elektronikę (na forum sa gdzieś nawet zdjęcia) która separuje je od siebie i inteligentnie wybiera z którego bierze prąd..
    no właśnie, jak to dokładnie wygląda? mam 350d i gripa, w którym jest zamiennik i oryginał. Oryginał po włożeniu do aparatu wskazuje pełne naładowanie (3 kreski) z kolei zamiennik 1 kreskę. Po podłączeniu gripa mam również 1 kreskę. Jutro jadę focić na ślub i nie chciałbym, żeby padł w najmniej oczekiwanym momencie.. Z kolei nie chciałbym też doładowywać bez uprzedniego rozładowania.. jakieś rady?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sibil
    no właśnie, jak to dokładnie wygląda? mam 350d i gripa, w którym jest zamiennik i oryginał. Oryginał po włożeniu do aparatu wskazuje pełne naładowanie (3 kreski) z kolei zamiennik 1 kreskę. Po podłączeniu gripa mam również 1 kreskę. Jutro jadę focić na ślub i nie chciałbym, żeby padł w najmniej oczekiwanym momencie.. Z kolei nie chciałbym też doładowywać bez uprzedniego rozładowania.. jakieś rady?

IMO masz walnięty zamiennik. U mnie zawsze pokazywał full po naładowaniu.

Bywalec Awatar Sibil
    Miasto
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

bardzo możliwe. Zwłaszcza, że zamiennik i oryginał ładowane były tego samego dnia. Ale czego się spodziewać za 30 zł dzięki za opinię.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W takim razie czy jednoznacznie ktoś moźe powiedzieć czy w oryginalnym gripie można bez problemów używać akumulatorów o różnej pojemności i pochodzeniu (oryg/zamien)
    Ostatnio edytowane przez BigTom ; 06-06-2006 o 14:59
    5D+BG-E4,350D+Grip, Canon 85 1,8 USM, Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1,Tamron 28-75 2,8, KIT, 50 1.8 Canon, 90-300 1:4,5-5.6 Canon,50 2 Industar,Zenitar 16,2,8 fisheye, Speedlite 420EX, mieszek , Minolta Dimage 7, Elfo 500 Quant,300 Analog+kt i inne popierdółki..

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów