Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Aku do 350d(NB-2LH,NB-2L)?

Coś już napisał Awatar Trolu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kupilem na allegro i tak jak w przypadku c42 podróbka 1000 mAh chodzi o wiele krócej niz oryginalna bateria o mniejszej pojemnosci.
    Chamstwa nie zniesę... Sprzęt: różnoraki Moje folio na plfoto
    *** Pamiętaj kolego forumowiczu, że po drugiej stronie też siedzi człowiek ***

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trolu
    Kupilem na allegro i tak jak w przypadku c42 podróbka 1000 mAh chodzi o wiele krócej niz oryginalna bateria o mniejszej pojemnosci.
    Pamietales uformowac akumulatorek i wykonales kilka cykli ladowania i rozladowania? Dopiero wtedy akumulator zyskuje swoja maksymalna pojemnosc.

D.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Kupiłem dodatkowy aku do 350D i dostałem coś takiego: PNB2L 1300, 3,7V
    Czy ktoś takiego używa? Niepokoi mnie to napięcie. W innym zamienniku mam 7,2V i pojemność 1100.

pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Moje aku chodza wyraznie dluzej niz oryginalny aku Canona
    No tak , tylko wez pod uwage ilosc cykli ladowania... I spadek pojemnosci w czasie. Jestem przekonany ze oryginaly canona sa bardziej zywotne.
    Pozdrawiam
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Uzależniony

Domyślnie

Kilka miesiecy temu kupilem ta baterie:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73706235

u Aptela, jestem zadowolony, nawet bardzo.

Bateria szybko sie laduje i dlugo trzyma napiecie, mam wrazenie ze nawet do 60-70% dluzej niz oryginalna.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KORD/EPKK
    No tak , tylko wez pod uwage ilosc cykli ladowania... I spadek pojemnosci w czasie. Jestem przekonany ze oryginaly canona sa bardziej zywotne.
    Pozdrawiam
    Przekonanie, przekonaniem ale w moim przypadku praktyka wskazuje na przewage tych nieoryginalnych aku, ktore kupilem. Pisalem juz o tym wczesniej.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Może każdy kto kupił zamiennik niech poda link do aukcji albo dokładny symbol i opisze czy lepiej trzyma czy gorzej.....
    Przydało by się to wielu userom...np. mnie ...;D
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Kupowałem dwukrotnie tutaj:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74840434

Za pierwszym razem dostałem dokładnie taki aku jak na zdjęciu w aukcji. Nie zauważyłem różnic między nim a oryginałem. Za drugim razem dostałem aku z opisem 3.7v a nie 7.2 i pojemnością 1300 a nie 1100. Sprzedawca twierdzi że to jedynie zła naklejka i aku jest ok. Jeszcze go nie zakładałem więc nie moge tego potwierdzić. W każdym razie naładował się bez problemu.

pozdrawiam

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT
    Może każdy kto kupił zamiennik niech poda link do aukcji albo dokładny symbol i opisze czy lepiej trzyma czy gorzej.....
    Przydało by się to wielu userom...np. mnie ...;D
    Jak kupilem w www.eltec.pl (na allegro tez sa), raz mi padla po dwoch ladowaniach, wymienili bez problemu, na razie dziala.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Riccardo
    Jak kupilem w www.eltec.pl (na allegro tez sa), raz mi padla po dwoch ladowaniach, wymienili bez problemu, na razie dziala.
    polecam ten sklep
    kupilem tam naprawde duzo aku
    raz mialem problem ale wymiany nic nie daly (wadliwa partia) oddali wiecej kasy niz zaplacilem
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów