Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Sigma 18-50 2.8-4.5 OS HSM

Domyślnie Sigma 18-50 2.8-4.5 OS HSM

Witam,
    zwracam sie do Was z prośba o poradę:razz:
    Jakieś 2 miesiące temu zakupiłem wymieniony w temacie obiektywik, jego przeznaczenie to robienie zdjęć dziecku przez Żonę. Cena była dość wysoka ale obudowa zamknięta nic sie nie wysuwa do takich początków w sam raz. Kupiłem w Sigma Pro Centrum w Warszawie, wybrany ostrzy do domu. Po jakimś czasie jednak sotrzył ciut za obiektem. Więc do Proc Centrum z body i wysyłka 10 dni roboczych i powrót. Jest oki. Kolejny objaw Err 01 z moim Canonem 40d, znowu do Pro Centrum i wysyłka. Tutaj problem pojawiał się kiedy stabilizacja była włączona bardzo często wyskakiwał err 01. Szukałem na forum ale i wszystko wskazywało na stabilizację.Przy obiwktywach canona aparat bez zadnych problemów. Więc wysyłka trwało t oz 3 tygodnie i w piątek dostaję obiektyw który po podpięciu odrazu sypie err 01. Zastanawiam się czy serwis sigmy nie sprawdza tego w żaden sposób ?? Czy może reklamować go u sprzedawcy. Męczy mnie to że znowu musze to wysłać na długi okres czasu ..... Stąd moje pytanie co z tym zrobić, miały być fotki na święta a tu klapa, czy może maila do serwisu wysłać bo rozmowa z nimi to jakiś koszmar. Jak już sie po dwóch dniach dodzwonię to rozmowa rodem z PRL

--
    pozdr.
    Everst

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Watek nie w tym miejscu co powinien sie znajdowac, pewnie moderatorzy przerzuca. Natomiast co do obiektywu po tych doswiadczeniach radze go jak najszybciej oddac, wziasc pieniadze i kupic jakiegos canona 18-55 IS lub 17-85 IS pare lat pstrykania bez klopotow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Watek nie w tym miejscu co powinien sie znajdowac, pewnie moderatorzy przerzuca. Natomiast co do obiektywu po tych doswiadczeniach radze go jak najszybciej oddac, wziasc pieniadze i kupic jakiegos canona 18-55 IS lub 17-85 IS pare lat pstrykania bez klopotow.
    no teraz to chyba nie mam mozliwosci go oddac za bardzo, 3 raz w serwisie.
    Nie wiem czy jest jakas droga formalno-prawna aby na tym etapie go oddac stąd mój świąteczny smutek ....

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak najbardziej bym oddawal jak trzy razy byl w serwisie i usterki nie usunieto i zadal bym oddania celej kwoty. Jak beda jakiej dyskusje to do Urzedu ochrony konsumenta.
    Powinno byc to zalatwione od reki.
    http://www.uokik.gov.pl/
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 21-12-2009 o 17:12

Uprawnienia umieszczania postów