Pokaż wyniki od 61 do 70 z 116

Wątek: Canon 1000D czy 450D

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobi777e Zobacz posta
    Co za denna wypowiedz normalnie słabo się robi

Aparaty 1000D,450D,500D to sprzęt o takiej samej jakości wykonania .
    500D upchany bajerami , matryca,HD itd ale nie robi fotek lepszych od 1000D .

I niech ktoś nie wyskakuje mi tu z różnicami typu 2 punkty AF lub gumka na chwycie... 0,5 cala różnicy wyświetlacz .
    Jeśli ktoś postawiłby przed tobą nowego 1000D i używanego 450D w tej samej cenie to współczuje że wziąłeś 1000D.

Różnica w liczbie megapikseli nie przemawia za tym żeby kupować wyższy model xxxD.
    Przecież te megapiskele nadal są upchane na sensorze o tym samym rozmiarze ich więcej ich tam upakują tym w ostatecznym rozrachunku obraz będzie bardziej upchany a to nic dobrego w zdjęcie nie wnosi.

A jak widzę, że ktoś robi zdjęcia lustrzanką i używa liveview to od razu robi mi się śmieszniej na duszy do tego stopnia że bucham śmiechem w twarz tego biednego fotografa.

W studio pracujemy na 450D 50D 5D i różnica w tonalności obrazu, iso, wb, przyjemności pracy jest tym lepsza im wyższy model.

1000D to model najniższy i przyjemność w jego użytkowaniu z wielu względów również jest najniższa, jeśli ktoś nie lubi pól AF to ja chętnie kilka przygarne.
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 29-12-2009 o 11:41

Uprawnienia umieszczania postów