Myślę że już wystarczy tych przepychanek , każdy zostaje przy swoim .
Kolega arturoo zadał proste pytanie , a my mu nieźle namieszaliśmy.
Cytat Zamieszczone przez arturoo Zobacz posta

Chciałbym zacząć zabawę z fotografią i się zastanawiam czy lepiej kupić 450D droższe o ok.400-500zł od 1000D czy te pieniądze przeznaczyć na akcesoria przy kupnie 1000D?
Podsumujmy.

Obydwa korpusy mają swoje zalety i wady , obydwa równie dobrze nadają się jako pierwsze body do nauki nieco poważniejszej fotografii.

Zdjęcia jakie dzięki nim uzyskasz będą porównywalne , 450-ka jest ładniej wykończona.

Najważniejszą jednak rzeczą o której należy pamiętać jest to , że body to dopiero początek wydatków. Szkła o wysokich parametrach optycznych oraz inne , niezbędne akcesoria ( np. grip , lampa błyskowa , filtry , torba , plecak , dodatkowy akumulator .... ) potrafią pochłonąć każdą sumę.

Oczywiście , wszystko rozłożone w pewnym czasie ....

Odpowiadając wprost na pytanie : ja na Twoim miejscu bym kupił sam korpus C 1000D ( niedawno widziałem w MM w Czeladzi za 1399zł , dodatkowo chwalili się ratami 0% ) i do tego lepsze od kita szkło - jakie , to już sprawa indywidualnych preferencji i posiadanej kasy ( ale to właśnie tutaj oszczędności najbardziej się mszczą ).

Powodzenia.