Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: G11 i zdjęcia w pomieszczeniu

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakie Ty dokładnie zdjecia w pomieszczeniach robisz, że aż tak się ludzie "ruszają"? Poza tym z lampą na aparacie mogą wyjść fajne efekty, jeśli dasz długie czasy, nawet 1s z błyskiem, z tym, że lipa będzie z WB. Nadto chcesz serią G startować w zawodowych sesjach? Chyba tylko jako podgląd i testy
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Lightroom ma wbudowaną obsługę RAW-ów. Z tym, że w 2010 wyjdzie LR 3 i LR2 straci support i nowe wersje camera raw będą tylko dla LR3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    A jakie Ty dokładnie zdjecia w pomieszczeniach robisz, że aż tak się ludzie "ruszają"? Poza tym z lampą na aparacie mogą wyjść fajne efekty, jeśli dasz długie czasy, nawet 1s z błyskiem, z tym, że lipa będzie z WB. Nadto chcesz serią G startować w zawodowych sesjach? Chyba tylko jako podgląd i testy
    Źle mnie zrozumiałeś. Właśnie nie mam zamiaru robienia zawodowych zdjęć.
    Czy ludzie się ruszają? Tak. Wystarczy, że ktoś sięga ręką, poruszy głową, zacznie iść.

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to ok, możesz tą lampę dołożyć, ale nie wiem po co, bo wyniki będą marne.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kontrast Zobacz posta
    Maluch z lawetą? Ważny efekt. Jeżeli pociągnie? To, niech tak będzie. Nie mam zamiaru startować z tym zestawem na zawodowych sesjach.
    Chodziło mi raczej o rozmiary ww. zestawu, niż o jego jakość ;-)

Domyślnie

Pomimo, że prosiłem Was o radę, długo się nie odzywałem. Ale, w końcu kupiłem lampę canona 430EXII. Teraz muszę przyznać, że jestem w pełni zadowolony. G11 robi świetne zdjęcia również w pomieszczeniach jeżeli ma zewnętrzną lampę. Lampa super współpracuje z G11. Na pewno jeszcze dużo muszę próbować, aby zdjęcia były w pełni satysfakcjonujące, ale jest lepiej niż z lampą wbudowaną. Zdawałem sobie sprawę, że będzie to połączenie jak napisał "deppy", ale warto.

Bywalec

Domyślnie

To teraz prosimy o... zdjęcia

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W G11 - tak jak we wszystkich kompaktach - używalne ISO to 400 maksimum. Wszystko powyżej to już "wishful thinking" Canon Inc. - 3200 to już nawet nie jest joke to film grozy Hitchcocka.:-) To 400 to już troche hardcore. Nic dziwnego, że dobra lampa bardzo poprawia.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kontrast Zobacz posta
    G11 robi świetne zdjęcia również w pomieszczeniach jeżeli ma zewnętrzną lampę.
    Ja też kupiłem kiedyś 430 ex II, żeby się wspomóc w pomieszczeniach, ale niestety szybko zorientowałem się, że światło lampy (nawet to odbite od ściany i sufitu), potrafi bardzo zepsuć nastrój ciemnego pokoju rozświetlonego np. świecami. I nie mówię tylko o zmianie samego oświetlenia przez błysk, ale też o innym wb lampy...jednak do nastroju najlepsze jest wysokie iso + jasne szkło. Lampę sprzedałem i nie żałuję.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    .....jednak do nastroju najlepsze jest wysokie iso + jasne szkło. Lampę sprzedałem i nie żałuję.
    Uhmmmmm.... wysokie ISO i jasne szkło. W G11. Dobre.

Z lampą to trzeba umieć. Albo chcieć się naumieć.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów