Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Moje zdjecia sa kiepskie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja wiem, że to rzadkość ale czasami maszynę do zdjęć obsługuje laborant, który ma odpowiednie przygotowanie i praktykę w tym zakresie. I jak zobaczy, że coś mu nie tak schodzi z maszyny na przykład nocne jak w dzień to poprawi lub w ekstremalnym przypadku wstrzyma realizację zamówienia i skontaktuje się z klientem. Może się też zdarzyć, że niewłaściwe kolory np niebieskości w czerniach lub czerwienie w bielach są skutkiem awarii w odczynnikach do wywoływania i tu monitor i kalibracje na niewiele się zdadzą.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja wiem, że to rzadkość ale czasami maszynę do zdjęć obsługuje laborant, który ma odpowiednie przygotowanie i praktykę w tym zakresie.......
    :-) :-) :-)

To niestety najprawdziwsza prawda. Na dzisiaj jedynie małe "rodzinne" firmy tak mają. No może jeszcze ze 2-3 laby z ambicjami. W FotoJoker, MM i innych molochach to naprawdę "joke" robić odbitki albo "joker" je obsługuje. Taki joker potrafi wsadzić kasetę z chemią odwrotnie a ponieważ niby się nie da to ją kolanem upchnie.

PS. Dla nieznających angieleskiego joke=żart, joker=żartowniś - no i tak właśnie jest ;-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów