Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Moje zdjecia sa kiepskie

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    O dziwo, ja swoje zdjecia obrabiam na noteboku i nie mam jakis kosmicznych roznic w kolorach o ktorych tyle sie mowi ) Moze dlatego ze pobawilem sie wczesniej profilem barwnym ktory zabralem z agfy Wczesniej wywolywalem foty w agfie w pazimie do nich mialem zaufanie pod wzgledem jakosci i mialem pewnosc ze nic mi nie spitola ,ale odkad sie przeniesli dalej, to wolam foty w mediamarkcie ( mam duzoo blizej ) i o dziwo ,uzywaja profili barwnych agfy, gdzie jakosc ich odbitek niczym prawie nie rozni sie od tych z bylego pazima
    Po prostu lab odwala za Ciebie robotę a Ty zupełnie nie kontrolujesz kolorów. W labie mają maszynę ustawioną na jakieś "AUTO" i działa to tak samo jak aparat "na zielonym". Wynik jest łatwy do przewidzenia. Oddasz zdjęcia "nocne" a odbierzesz odbitki jakby zdjęcie było zrobione w dzień bo automat będzie się starał dopasować WB najlepiej jak potrafi.

EDIT: Na żadnym notebooku poniżej 20k zł nawet po oprofilowaniu nie jest dobrze i nie chce być inaczej.

EDIT2: W dawnym labie AGFA w Pazimie też potrafili spartolić. Miałem z nimi "przygodę" gdzie ok. 300 zdjęć w formacie 10 x 15 cm robili dwa razy bo ktoś puścił wszystko w automacie i zdjęcia wyszły ocieplone do bólu.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 20-12-2009 o 11:56

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów