Witam!
Kupiłem ten obiektyw natomiast niestety bez instrukcji. Gdzieś tu na forum wyczytałem, że warto jest ją przejrzeć, więc stąd pytanie:
Czy wie ktoś może czy można znaleźć darmową, elektroniczną wersję?
Pozdrawiam!
Witam!
Kupiłem ten obiektyw natomiast niestety bez instrukcji. Gdzieś tu na forum wyczytałem, że warto jest ją przejrzeć, więc stąd pytanie:
Czy wie ktoś może czy można znaleźć darmową, elektroniczną wersję?
Pozdrawiam!
a do czego Ci instrukcja?
masz pierscień zooma tam (przybliża oddala obraz), pierscień ostrości (przełącznik AF/MF) na AF nie krec pierścieniem ostrosci na MF jak najbardziej, przełacznik MACRO działający bodajrze w zakresie 200-300mm słuzacy do makro![]()
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Hehe, no tyle to ja wiem ^^ Jeżeli nie ma tam żadnych intrygujących wskazówek to rzeczywiście nie jest mi ona przydatnaale właśnie w pamięci mam słowa pewnego forumowicza, który do instrukcji zalecał zajrzeć
![]()
I slusznie zalecal, bo zdarza sie, ze niewprawni uzytkownicy tego szkla, uszkadzaja mechanizm AF podczas powrotu przelacznikiem z trybu makro.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”