Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z BG-E2N czsowy brak AF

Mieszany widok

tjall01
    Guest

Domyślnie Problem z BG-E2N czsowy brak AF

Witam!
    Po dokręceniu do body grip ma luzy - jak u każdego - ale ostatnio spusty migawki nie włączają pól AF (ten na body też) a dzieje się tak od czasu do czasu.
    Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Może te podkładki między puszkę a grip?
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez tjall01 ; 19-12-2009 o 22:13

Dopiero zaczyna

Domyślnie

po prawej stronie gripa masz taki przełącznik on/of ustaw go na "on" lubi sie przesuwać na środek zakresu i wtedy nie łapie AF szczególnie przy cięższym szkle w kadrze pionowym.

tjall01
    Guest

Domyślnie

dzięki, sprawdzę to.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jesli to nie to, a watpie aby to bylo to, to po prostu pada spust migawki w gripie, a jak w spuscie w gripie robi zwarcie to i spust w body tez
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

tjall01
    Guest

Domyślnie

możliwe, gdzieś już o tym czytałem; ale żeby było śmieszniej to aktualnie wszystko działa a intensywne próby (ok.1000fotek) w ciągu 2 dni nic nie dały; jeżeli to zwarcie to chwilowo przeszło; pytanie:czy taka awaria nie uszkodzi body? wysyłać do serwisu?

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tjall01 Zobacz posta
    możliwe, gdzieś już o tym czytałem; ale żeby było śmieszniej to aktualnie wszystko działa a intensywne próby (ok.1000fotek) w ciągu 2 dni nic nie dały; jeżeli to zwarcie to chwilowo przeszło; pytanie:czy taka awaria nie uszkodzi body? wysyłać do serwisu?
    Ja miałem podobne objawy w innym gripie, ale podczas dość ulewnego deszczu, sprzęt dostał trochę kropel i kiedy wróciłem do domu i przemyłem styki spirytem wszystko było ok, trochę mnie to zdziwiło, ale tak to wyglądało.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uprawnienia umieszczania postów