nowe 15-85 ?
nowe 15-85 ?
Mysle, ze za te pieniadze, to mozesz sobie spokojnie sprobowac tego szkielka. Zapelni luke po 28-105, a w przypadku bardzo amatorskiego uzytkowania, moze sie nawet zdarzyc, ze przypasuje ci jako spacerzoom.
Niestety, moj Tamron 17-50 zaliczyl w sylwestra glebe i rozpadl sie w kawalki i wlasnie znow sie przeprosilem ze starym, "niedobrym" 17-85. Nie jest co prawda tak ostry ale za to milo znow wsluchac sie w te cisze autofokusa![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Po przemyśleniach L'kę sobie jednak daruję. Sigma 17-70 - boję się FF/BF przy zakupię używki, Tamron 17-50 - trochę za krótki. Idę do sklepu i sprawdzę C. 17-85 IS i Sigmę 18-200 OS (ale raczej 17-85 IS, +70-300IS będę miał chyba wystarczający zestaw dla amatora).
17-85 syfne.
to ja też mam do was pytanie odnośnie obiektywu Canon EF 28-135 IS. Mam go założonego na 40D i w łatwych warunkach oświetleniowych jest OK, problemy zaczynają się gdy pracuję z zewnętrzną lampą błyskową (580EX) w ciemnych wnętrzach. A mianowicie przy ogniskowej 80 zdjęcia wychodzą nieostre...niby punkty ostrości są OK (mam włączoną tą opcję)...czas synchronizacji z lampą to 1/60 sek. Może coś nie tak ustawiam? Mam na myśli pracę na "P". Takich sytuacji nie mam z obiektywem z kita, ale ten ma zakres 18-55mm, może dlatego.
Proszę o poradę
IS mam włączony, chyba coś nie tak w ustawieniach aparatu lub obiektyw. Zaraz poszukam jakiejś fotki nie wyostrzonej w psie...dzięki za odpowiedź:-D
ps. jestem nowa i nie wiem jak podłączyć plik...
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
No i po wielu..... dniach zastanawiania, pytania i sprawdzania testów kupiłem w końcu kita 18-55 IS za grosze i Tamrona 28-75/2.8 za 1500zł. Ponieważ rzadko dotychczas używałem szerokiego kąta to wykombinowałem, że kit od 18 w razie potrzeby a jako podstawowe 28-75 będzie dobre. Może za niedługo zmienię puszkę na pełną klatkę i będzie jak znalazł.
Dzięki wszystkim od uchronienia od szkła typu 18-200![]()