Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Canon 70-300 IS - chcę zamienić na ???

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

nowe 15-85 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dafr Zobacz posta
    No jeszcze znalazłem Canon EFS 17-85 f/4-5.6 IS USM - pomimo słabych brzegów podobno lepsze szkło - na allegro za 700zł
    Mysle, ze za te pieniadze, to mozesz sobie spokojnie sprobowac tego szkielka. Zapelni luke po 28-105, a w przypadku bardzo amatorskiego uzytkowania, moze sie nawet zdarzyc, ze przypasuje ci jako spacerzoom.
    Niestety, moj Tamron 17-50 zaliczyl w sylwestra glebe i rozpadl sie w kawalki i wlasnie znow sie przeprosilem ze starym, "niedobrym" 17-85. Nie jest co prawda tak ostry ale za to milo znow wsluchac sie w te cisze autofokusa
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Po przemyśleniach L'kę sobie jednak daruję. Sigma 17-70 - boję się FF/BF przy zakupię używki, Tamron 17-50 - trochę za krótki. Idę do sklepu i sprawdzę C. 17-85 IS i Sigmę 18-200 OS (ale raczej 17-85 IS, +70-300IS będę miał chyba wystarczający zestaw dla amatora).

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

17-85 syfne.

BB1
    Guest

Domyślnie

to ja też mam do was pytanie odnośnie obiektywu Canon EF 28-135 IS. Mam go założonego na 40D i w łatwych warunkach oświetleniowych jest OK, problemy zaczynają się gdy pracuję z zewnętrzną lampą błyskową (580EX) w ciemnych wnętrzach. A mianowicie przy ogniskowej 80 zdjęcia wychodzą nieostre...niby punkty ostrości są OK (mam włączoną tą opcję)...czas synchronizacji z lampą to 1/60 sek. Może coś nie tak ustawiam? Mam na myśli pracę na "P". Takich sytuacji nie mam z obiektywem z kita, ale ten ma zakres 18-55mm, może dlatego.
    Proszę o poradę

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BB1 Zobacz posta
    to ja też mam do was pytanie odnośnie obiektywu Canon EF 28-135 IS. Mam go założonego na 40D i w łatwych warunkach oświetleniowych jest OK, problemy zaczynają się gdy pracuję z zewnętrzną lampą błyskową (580EX) w ciemnych wnętrzach. A mianowicie przy ogniskowej 80 zdjęcia wychodzą nieostre...niby punkty ostrości są OK (mam włączoną tą opcję)...czas synchronizacji z lampą to 1/60 sek. Może coś nie tak ustawiam? Mam na myśli pracę na "P". Takich sytuacji nie mam z obiektywem z kita, ale ten ma zakres 18-55mm, może dlatego.
    Proszę o poradę
    Najlepiej podeślij fotkę, rozumiem, że IS masz włączony?

BB1
    Guest

Domyślnie

IS mam włączony, chyba coś nie tak w ustawieniach aparatu lub obiektyw. Zaraz poszukam jakiejś fotki nie wyostrzonej w psie...dzięki za odpowiedź:-D
    ps. jestem nowa i nie wiem jak podłączyć plik...

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dafr Zobacz posta
    no sam nie wiem, szkoda mi tej 70-300 bo zdjęcia daje rewelacyjne, a z drugiej strony nie mam kasy na drugie szkło za 1800zł. Z tego co widzę to potrzebuję zakresy 18-150 (max 200) stąd moje pytanie o ten model canona, który wg opinii na optyczne jest podobno dobry...
    jeśli tele masz od 70 to po co Ci krótszy do 150?... zostaw tele i dokup 17-85 IS chociaż na krótkim końcu straszliwie beczkuje...albo 17-50

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    jeśli tele masz od 70 to po co Ci krótszy do 150?... zostaw tele i dokup 17-85 IS chociaż na krótkim końcu straszliwie beczkuje...albo 17-50
    Albo kita 18-55 wersje z IS Wbrew panującej o nim opinii to dość ciekawe szkło. Dostaniesz je za 300zł.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No i po wielu..... dniach zastanawiania, pytania i sprawdzania testów kupiłem w końcu kita 18-55 IS za grosze i Tamrona 28-75/2.8 za 1500zł. Ponieważ rzadko dotychczas używałem szerokiego kąta to wykombinowałem, że kit od 18 w razie potrzeby a jako podstawowe 28-75 będzie dobre. Może za niedługo zmienię puszkę na pełną klatkę i będzie jak znalazł.
    Dzięki wszystkim od uchronienia od szkła typu 18-200

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów