Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: C 17-40 F4 na sluby czy może co szerszego?

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie C 17-40 F4 na sluby czy może co szerszego?

Aktualnie najszersze szkło jakie posiadam to C24-70 2.8, a przydałoby by się nieco szerzej.. Zastanawiam się poważnie nad C 17-40 F4, markowe i ogólnie szanowane szkło. Tyle ze zakres się nieco pokrywa, jak jest w praktyce? Rozpatruje tez Tamrona 10-24 F 3.5-4.5 troszkę tańszy i znacznie. Co by tu wybrać, a może ktoś ma lepsze pomysły? Dodam ze zakładane na cropa lub FF Body.
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 17-12-2009 o 21:19

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Może poczytaj/poszperaj jak radził Janusz?
    Tutaj znajdziesz większość odpowiedzi na Twoje pytania:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5085
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jak Ci zalezy tylko na czyms szerszym, to celuj jakies jasniejsze szkla

np Tamron 17-35 2.8-4 i Sigma 17-35 2.8-4 (kolega z forum aktualnie sprzedaje za 900zł)

kupowanie szkla z F4 do slubow mija sie z celem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Tak jak wyżej. Jeśli pod śluby to najciemniejsze szkło jakie możesz wyjąć to z f/4 - takie jest moje zdanie. Mialem 17-40, chciałem użyć na weselu, z mizernym skutkiem.
    Regulamin pkt 8

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tamron jest zasadniczo na cropa (to, że jakośtam kryje to FF, to nie jest argument, żeby go używać na pełnej klatce), z kolei 17-40 jest doskonałe na pełnej klatce i nie-aż-tak-świetne-ale-wciąż-niezłe na aps-c. Także wybór będzie podyktowany tym, na jakie body zamierzasz go zakładać (napisałeś tylko, że na to lub na to) i tym, ile masz kasy.

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tamron 17-35 2.8-4 jest pod cropa i ff.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Tamron jest zasadniczo na cropa (to, że jakośtam kryje to FF, to nie jest argument, żeby go używać na pełnej klatce), z kolei 17-40 jest doskonałe na pełnej klatce i nie-aż-tak-świetne-ale-wciąż-niezłe na aps-c. Także wybór będzie podyktowany tym, na jakie body zamierzasz go zakładać (napisałeś tylko, że na to lub na to) i tym, ile masz kasy.
    zdziwiłbyś się jakie efekty potrafi dać tamron 17-35 na FF, L-ka to może nie jest, ale na f/2.8 daje super efekty

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    zdziwiłbyś się jakie efekty potrafi dać tamron 17-35 na FF, L-ka to może nie jest, ale na f/2.8 daje super efekty
    W to, że tamron 17-35 daje na FF dobre rezultaty nie wątpię. Ale autor wątku rozmyślał o 10-24.

Zablokowany

Domyślnie

Generalnie myśle o czymś na FF, i raczej z towarzystwem lampy na Body. Coś co mógłbym użyć na sali czy w kościele a kościele, tam światło chyba się mniej liczy skoro i tak należy blyskac.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Generalnie myśle o czymś na FF, i raczej z towarzystwem lampy na Body. Coś co mógłbym użyć na sali czy w kościele a kościele, tam światło chyba się mniej liczy skoro i tak należy blyskac.
    noo błyskaj,błyskaj-tylko jak uważasz się za zawodowca (gościa co bierze za to kase) a trafi Ci się taki kient jak ja-i powie-ja chcę zdjęcia bez lampy...i będziesz w d...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów