Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: C 17-40 F4 na sluby czy może co szerszego?

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Naprawdę to taki fatalne szkło to 17-40 F4 ??
    Szkło jest super, ale przez swoje światło plenerowe. Do wnętrz to za mało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Tamron jest zasadniczo na cropa (to, że jakośtam kryje to FF, to nie jest argument, żeby go używać na pełnej klatce), z kolei 17-40 jest doskonałe na pełnej klatce i nie-aż-tak-świetne-ale-wciąż-niezłe na aps-c. Także wybór będzie podyktowany tym, na jakie body zamierzasz go zakładać (napisałeś tylko, że na to lub na to) i tym, ile masz kasy.
    zdziwiłbyś się jakie efekty potrafi dać tamron 17-35 na FF, L-ka to może nie jest, ale na f/2.8 daje super efekty

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    zdziwiłbyś się jakie efekty potrafi dać tamron 17-35 na FF, L-ka to może nie jest, ale na f/2.8 daje super efekty
    W to, że tamron 17-35 daje na FF dobre rezultaty nie wątpię. Ale autor wątku rozmyślał o 10-24.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pod FF jest S. 12-24 ale swiatlo to tam jeszcze gorsze, do tych celow tylko z lampa.

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak już koniecznie zoom, to dlaczego nie 16-25 L ? Wiem wiem cena ale kupując poprzednią wersję na rynku wtórnym wcale tak drogo nie wyjdzie a szkło to USM, L no i f/2.8.

PS. f/4 na ślubie jaknajbardziej tak ale pod warunkiem, że ceremonia i impreza odbywa się w lecie na plaży ;-)
    Ostatnio edytowane przez rob76 ; 17-12-2009 o 23:18 Powód: ort
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rob76 Zobacz posta
    jak już koniecznie zoom, to dlaczego nie 16-25 L ? Wiem wiem cena ale kupując poprzednią wersję na rynku wtórnym wcale tak drogo nie wyjdzie a szkło to USM, L no i f/2.8.

PS. f/4 na ślubie jaknajbardziej tak ale pod warunkiem, że ceremonia i impreza odbywa się w lecie na plaży ;-)
    Koledze zapewne chodziło o Canona 16-35 L
    Z własnego doświadczenia także polecam to szkło, zwłaszcza wersje MK II
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Jak do ślubów i pod FF to w zasadzie tylko 16-35/2.8 L, najlepiej MK II. Nie zawsze da się błyskać w kościele, a już na pewno jak da się nie błyskać to nie powinno się. Jak taniej to może jakąś stałkę 20 mm, albo najlepiej 14, ale to już nie taniej, chyba że znajdziesz gdzieś używanego tamrona lub sigmę 14/2.8
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany

Domyślnie

Wyglada na to ze przebuduje poglądy i rozglanede za 16-35 F2.8, pytanie tylko czym sie różni stara wersja od nowej. Czy ktoś miał w użyciu obie wersje?

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Wyglada na to ze przebuduje poglądy i rozglanede za 16-35 F2.8, pytanie tylko czym sie różni stara wersja od nowej. Czy ktoś miał w użyciu obie wersje?
    No przedewszystkim rózni się tym że szkło jest projektowane już pod Lustra Cyfrowe. Wersja I była konstruowana pod analogi.
    Pucha i słoki

Zablokowany

Domyślnie

To znacy są zauwazalne różnice w jakość zdjęć czy pracy obiektywu?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów