Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 107

Wątek: Domowe studio "stolowe"

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    mógłbyś podać linka o jakie lampki Ci chodzi??
    Przylaczam sie do pytania. I ja nie potrzebuje synchro, tylko cos co ciagle swieci
    Ostatnio edytowane przez sal ; 07-11-2005 o 17:32
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    I ja nie potrzebuje synchro, tylko cos co ciagle swieci
    w sumie o tyle to jest chyba lepsze że masz stały podgląd rozkłądu cieni...
    ale nie wiem bo nigdy nie robiłem tego typu zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Do rozkladju cieni to sa piloty. A calosc jest o tyle gorsza ze jedyne sensowne tanie zrodla swiatla wydzielaja wiecej energii jak niejeden grzejnik.
    ...

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tu sa lampy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70659334 na allegro sa tez podwojne oprawki z mocowaniem na statyw i parasolke w jedno wkrecasz flasha w 2 zwykla zarowe i masz rozklad cieni. Najlepiej zmajstrowac sobie do twgo malego softboxa i zamatowac na statywie od mikrofonu (takim scenicznym) jest lamany i pieknie mozna sobie dobrac ustaw do stolu bo przy pionowych np. tych budowlanych to za duzo sobie nie poustawiasz.

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Czy tylko ja mam wrazenie, czy mocno odbieglismy od tematu? Ja chce kurde miec tylko zestaw do focenia czegos np. na potrzeby Allegro, a nie cwierc-profesjonalne studio fotograficzne Wydzielanie ciepla nie przeszkadza, bo caly zestaw bedzie dzialal moze kilkanascie minut tygodniowo... Tak wiec kupowanie statywow, lamp blyskowych, 'pilotow', czy innych softboxow uwazam w tym wypadku jedynie za overkill

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

sal ta fotka jest zrobiona wlasnie z dwoma halogenami 500W i 'przescieradłem' :-),

dzisjaj zrobie nastepne podejscie zgodnie z radami z watku http://canon-board.info/showthread.php?t=6547

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak tylko jezeli za praktycznie te same pieniadze mozna miec wlasnie taki cwierc profesjonalny sprzet to dlaczego by nie. A co do halogenow tez od nich zaczynalem i myslalem ze mi to wystarczy ale strasznie mnie zmeczyly. No ale kazdy kupuje co chce. Tym sposobem mozna sobie namiot bezcieniowy postawic na parapecie w sloneczny dzien i po sprawie zreszta i tak kiedys robilem ).

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Nie ja bede tego uzywal, wiec chodzi o prostote. Kupno tony sprzetu, lamp blyskowych itp. nie spowoduje uproszczenia funkcji jakie trzeba wykonac, w celu zrobienia zdjecia. I naprawde nie bedzie problemem to, ze zdjecie nie bedzie doskonale technicznie. Ale bedzie i tak lepsze niz zrobione bez zadnego 'oprzyrzadowania'. Pieniadze jednak nie sa te same, bo lampy blyskowe kosztuja tyle, co halogen juz ze statywem, nie wspominajac o softboxach i innym wyposazeniu, ktore wymieniles wczesniej. Tak jak mowilem - zapewne efekty byly lepsze, ale niekoniecznie prostsze do osiagniecia i tansze

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pozostaje Ci tylko zyczyc abys za jakis czas nie stwierdzil "ale ja glupi bylem, trzeba bylo odrazu kupic lepsze".
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

@kuchatek wszystko zalezy od podejscia do tematu... ja sobie chwale te halogeny i namiot bezcieniowy z rurek PCV do wody skladany w 10 sek... widze juz pewne problemy z tym zwiazane... jak narazie te problemy nie sa warte 'doplaty' jesli z czasem beda ware to napewno doplace nawet i 10x tyle co za halogeny... ale tak jak pisze sal jesli na allegro wrzuce ta moja (poprawiona z wieksza GO) fotke obiektywu to i tak bedzie to jedna z lepszych jak nie najlepsza i do tych celow wystarczy.. pozatym halogena mozna uzyc jescze do niektorych zadan w domu, garazu, piwnicy, itp... wiec jak na home use wybieram halogeny... jesli mialbym trakowac to profesjonalnie to tylko lampy i softboxy...

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów