Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: "Fotograficzne tortury" na Onet.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Cytat Zamieszczone przez pn_
    http://www.elliotterwitt.com/entry.html
    Do obejrzenia w kazdej ilosci, z niecierpliwoscia klika sie w kazde nastepne.
    zrobiłem test w pracy - spośród pięciu osób, żadna nie dotarła dalej niż do szóstej fotki.
    Ja też odpadłem gdzieś w tych granicach. Ale jedno mnie powaliło - ten żołnierz wystawiający język w "Snaps" :-) Dla mnie bomba warta przebicia się przez pierwsze kilka nudnych :-)

Cytat Zamieszczone przez pn_
    No tak, jak ktos olewa prace i na koszt pracodawcy bezkarnie oglada sobie fotki, to rzeczywiscie, niezle sie potrafi ustawic w zyciu.
    Hmm, a jesteś w stanie sobie wyobrazić sytuacje, że pracodawca o tym wie i jak najbardziej pochwala sytuację, w której ten ktoś te fotki ogląda - bo to paradoksalnie oznacza, że wykonuje swoją pracę doskonale?

A w klasyfikacji Czachy ja się widzę gdzieś w okolicach "onanisty hobbysty" ;-)

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Taaaak. Ja się już poddałam autolustracji ale pozwolę sobie jej wynik zachować dla siebie
    I tak robienie zdjęć sprawia mi nieziemską frajdę, i tak będę starała się robić to coraz lepiej - dla własnej satysfakcji.

W oglądaniu zdjęć pokazywanych przez znajomych dla mnie najbardziej męczące jest to omawianie szczegółowo każdej fotki, ja mogę oglądać ale we własnym tempie, zatrzymując się na tym, co akurat mnie interesuje (jeśli jest coś takiego).

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zrobiłem test w pracy - spośród pięciu osób, żadna nie dotarła dalej niż do szóstej fotki. Czy to znaczy, że te zdjęcia sa nudne? Złe? Bezwartościowe? Nie ma za nimi żadnej opowieści dla przeciętnego widza, ot co. Oglądanie fotografii, to jak ich robienie - trzeba oka i umysłu.
    Twoj test odzwierciedla rzeczywistosc.Wynik tego testu nie jest wyjatkowy.
    Podobny test robili ludzie prezentujacy profesjonalne zdjecia na swoich witrynach reklamowych.Znajdziemy tam tylko kilka przekrojowych zdjec i to wszystko...Prozno szukac ich setek...
    Odbior zalezy od predyspozycji psychicznych odbiorcy.Jezeli ktos nie jest wzrokowcem,ale wiekszosc informacji czerpie przez dzialania psychomotoryczne za pomoca dotyku lub sluchu,to bedzie wolal czegos dotknac(np. gobelinu) lub o tym uslyszec(sluchowisko radiowe), niz to zobaczyc.Bodzce wzrokowe nie sa tak wazne dla tych ludzi.Jestesmy rozni i roznie odbieramy swiat.Nie da sie wszystkich ustawic pod jednym mianownikiem...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Scaramanga, bardzo sensownie to wszystko napisałeś. Popieram.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Jestesmy rozni i roznie odbieramy swiat.Nie da sie wszystkich ustawic pod jednym mianownikiem...
    Własnie to chciałem powiedzieć.
    Zawsze wydawqło mi się, że są rzeczy, które na każdym wprost muszą zrobić niesamowite wrażenie. Wspaniałe budowle, dzika przyroda, czy przepiękne dzieła sztuki. Jednak obserwacje mam takie, że zdecydowana większość nawet nie zawiesi oka, jeśli w przewodniku nie ma o tym wzmianki:"trzeba zobaczyć". I muszę przyznać, że to rozumiem, ale mnie to jakoś tak irytuje..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

większość nawet nie zawiesi oka, jeśli w przewodniku nie ma o tym wzmianki:"trzeba zobaczyć". I muszę przyznać, że to rozumiem, ale mnie to jakoś tak irytuje..
    To akurat nie ma nic wspolnego z psychomotoryka,ale z...glupota,ignorancja
    i brakiem samodzielnego myslenia.
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no właśnie. I chyba dlatego mnie irytuje

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman

większość nawet nie zawiesi oka , jeśli w przewodniku nie ma o tym wzmianki:"trzeba zobaczyć". I muszę przyznać, że to rozumiem, ale mnie to jakoś tak irytuje..

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    To akurat nie ma nic wspolnego z psychomotoryka,ale z...glupota,ignorancja i brakiem samodzielnego myslenia.
    morze bedzie maly OT, ale....

jesli wiekszosc ogladaczy fot sa glupi, ignoranci i bezmyslni, to czemu powstala taka nagonka na pare osob (w tym mnie) w watku http://canon-board.info/showthread.php?t=5591 gdzie takie tezy stawiano!
    moze tylko dlatego, ze tam slowo ,,wiekszosc'' zostala sprecyzowana? macie jakis pomysl?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Kraków

Domyślnie

gawryl, chyba trochę za bardzo uogólniłeś. Tutaj mówimy o wrażliwości na pewną formę wyrazu (foto), niekoniecznie interesującą dla wielu, tudzież nieposiadaniu podstaw do oceny sztuki czy architektury.

W tamtym wątku, twierdziliście, że ludzie są ogólnie kretynami, w każdej dziedzinie. To niekoniecznie ma związek.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Brak samodzielnego myślenia nie dotyczy każdej dziedziny? Głupota?

Przecież to nie są słowa Gawryla, a Scaramangi, z którym się zgodziłeś...

Ja prędzej potrafię sobie wyobrazić człowieka głupiego politycznie (gdyż często to wymaga wiedzy), niż estetycznie (bo estetykę można czuć bez znajomości kanonów sztuki).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów