tya z ST-E2 nie wyzwolisz lampy np. za sciana. to jest podstawowy minus wzgledem PW
tya z ST-E2 nie wyzwolisz lampy np. za sciana. to jest podstawowy minus wzgledem PW
jak to nie - przecież w tym kontekście cały czas piszę o ST-E2 założonym na TT1 - czyli robiącym za Zone Controlera - dlatego też pisałem o porównaniu cenowym ST-E2 i hipotetycznej cenie Zone Controlera..
kontrolować strefy błysku z aparatu przez PW mogę na TT1/tt5 na aparacie przez:
1. Lampę (ciężko/niewygodnie ale mogę też błysnął, wspomaganie AF) - minimum 1000 zł (bo chyba 430ką też można kontrolować strefy) lub więcej za 580kę
2. ST-E2 - już lepiej pod względem wagi, wspomaganie AF - za 600-700 zł można kupić
3. Zone Controller - najlżejszy, brak wspomagania AF, cena nieznana - ale musi być niższa niż ST-E2
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
mało tego że bedzie miał to będzie mozna jedną grupę dać na ETTL i oswietlac np. postać a druga grupe dac na Manual i doswietlac np tlo jak tylko sie chce, lub robic inne efekty!
tego nie ma nigdzie indziej, sterowanie Canonowskie tez nie daje takiej mozliwosci, dla mnie to rewelacja i glowny powod zakupu
zreszta widac to na obrazku:
A nie wiecie jaki bedzie podzial skali i jak to sie bedzie odnosilo do mocy lampy.. na zdjeciu widac ze jest do 5.. .czyli co 1/16 to w tym przypadku 2. czy jak to bedzie rozwiazane.. chodzi mi o manual .. bo faktycznie w takim przypadku to nie ma sensu kupowac nastepnej lampy i to wszystko nosic..
Witaj,
polską instrukcję do pocketów możesz znaleźć tutaj:
http://www.adstudio.com.pl/uploaded/pocket.pdf
Ja dzisiaj dostałem swój zestawik z HK (2xTT5), i na razie bardzo mi się podobają możliwości tego sprzętu. Jedyne nad czym ubolewam, to że nie mogę odpalić 580ex2 przez 2xtt5, a kolejnej 580ex przez porozumienie z 580ex2 w trybie master/slave. Albo czegoś nie umiem ustawić?![]()
Pozdrawiam.
czy ktoś ma instrukcję po polsku?