Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: poszukuje instrukcji PL TT5 TT1 Pocket Wizard

Domyślnie

tya z ST-E2 nie wyzwolisz lampy np. za sciana. to jest podstawowy minus wzgledem PW

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    tya z ST-E2 nie wyzwolisz lampy np. za sciana. to jest podstawowy minus wzgledem PW
    jak to nie - przecież w tym kontekście cały czas piszę o ST-E2 założonym na TT1 - czyli robiącym za Zone Controlera - dlatego też pisałem o porównaniu cenowym ST-E2 i hipotetycznej cenie Zone Controlera..

kontrolować strefy błysku z aparatu przez PW mogę na TT1/tt5 na aparacie przez:
    1. Lampę (ciężko/niewygodnie ale mogę też błysnął, wspomaganie AF) - minimum 1000 zł (bo chyba 430ką też można kontrolować strefy) lub więcej za 580kę
    2. ST-E2 - już lepiej pod względem wagi, wspomaganie AF - za 600-700 zł można kupić
    3. Zone Controller - najlżejszy, brak wspomagania AF, cena nieznana - ale musi być niższa niż ST-E2
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a zone controller będzie to miał?
    mało tego że bedzie miał to będzie mozna jedną grupę dać na ETTL i oswietlac np. postać a druga grupe dac na Manual i doswietlac np tlo jak tylko sie chce, lub robic inne efekty!

tego nie ma nigdzie indziej, sterowanie Canonowskie tez nie daje takiej mozliwosci, dla mnie to rewelacja i glowny powod zakupu

zreszta widac to na obrazku:
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    mało tego że bedzie miał to będzie mozna jedną grupę dać na ETTL i oswietlac np. postać a druga grupe dac na Manual i doswietlac np tlo jak tylko sie chce, lub robic inne efekty!

tego nie ma nigdzie indziej, sterowanie Canonowskie tez nie daje takiej mozliwosci, dla mnie to rewelacja i glowny powod zakupu

zreszta widac to na obrazku:
    oo.. nie widziałem tego.. to rewelacja.. trudno, niech nawet 500 zł kosztuje ..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A nie wiecie jaki bedzie podzial skali i jak to sie bedzie odnosilo do mocy lampy.. na zdjeciu widac ze jest do 5.. .czyli co 1/16 to w tym przypadku 2. czy jak to bedzie rozwiazane.. chodzi mi o manual .. bo faktycznie w takim przypadku to nie ma sensu kupowac nastepnej lampy i to wszystko nosic..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

w ETTL regulacja +-3EV co 1/3 EV a w manualu 1 - 1/64 mocy co 1/3 EV
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj,

polską instrukcję do pocketów możesz znaleźć tutaj:
    http://www.adstudio.com.pl/uploaded/pocket.pdf

Ja dzisiaj dostałem swój zestawik z HK (2xTT5), i na razie bardzo mi się podobają możliwości tego sprzętu. Jedyne nad czym ubolewam, to że nie mogę odpalić 580ex2 przez 2xtt5, a kolejnej 580ex przez porozumienie z 580ex2 w trybie master/slave. Albo czegoś nie umiem ustawić?

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Wit Jedyne nad czym ubolewam, to że nie mogę odpalić 580ex2 przez 2xtt5, a kolejnej 580ex przez porozumienie z 580ex2 w trybie master/slave. Albo czegoś nie umiem ustawić?

Pozdrawiam.
    nie da sie, takie zabezpieczenie producenta, chcesz wyzwalac wiecej lamp, kup kolejny odbiornik :-)

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

czy ktoś ma instrukcję po polsku?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów