witam
poszukuje instrukcji obsługi PL dla pocket wizard TT1 TT5 - możne być elektroniczna, wszystkie informacje mile widziane![]()
witam
poszukuje instrukcji obsługi PL dla pocket wizard TT1 TT5 - możne być elektroniczna, wszystkie informacje mile widziane![]()
muszę Cię zmartwić - chyba nie ma takiej instrukcji.. pytaj w tym http://www.canon-board.info/showthread.php?t=44030 wątku , coś poradzimy..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
No wlasnie .. z tym nowym softem to juz mozna sie pogubic napewno dziala synchronizacja na druga kuryne co jest mocno przydatne..czy zauwazylicie jesczcze jakies znaczac zmiany ??
zmian jest sporo i wszystkie sa dosc wazne i mega pozytywne, np:
- działa błysk modelujący! cos wspanialego przy pracy w ciemniejszej scenerii lub w studio,
- tryb zdjęc seryjnych! juz nie musze kupowac innych chinskich wyzwalaczy
- autowykrywanie body i dopasowanie czasu synchronizacji!
- synchronizacja na drugą kurtyne działa lepiej niż oryginalnie Canona!
czasami na mysl o tanich chinskich zabawkach z ETTL mnie szlak trafia, bo PW sa ponad 3 razy drosze ale jednak PW to PW
nie moge doczekac sie Zone Controllera, testuja juz go ponad 2 miesiace
ale odnoscnie tego zone controlera to pewno bedzie tak ze bedzie kosztowal jakies 800 zl ..wiec nie wiem czy nie lepiej po prostu dokupic lampe 580 i robic to z poziomu jej bo nowy soft PW obsluguje ratio dla lamp.. wiec tu nie widze problemu a tez odrazu napewno wspomaga AF czego zone controler robic nie bedzie.. ..
blysk lampy zawsze mozna wylaczyc wiec zostanie tylko przedblysk..
pzdr..
ze wspomagania AF nigdy nie korzystam, a Zone controller ma jedna duza ceche, jest maly i leciutki
czy bedzie kosztowal 800 zł? wątpie aby byl tak drogi, ale zobaczymy... ja obstawiam ~450 zł