Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Porada

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek20stencel5 Zobacz posta
    Kolega z Sierakowic wita kolegę z Lęborka Powiem Ci jedno. Olej to czy jest z Tajwanu, Chin, Japonii czy nawet Zimbabwe i po prostu rób zdjęcia
    Kolega z Łeby wita was ! Przepraszam z OT, ale kiedy jakiś plenerek ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartorux Zobacz posta
    Kolega z Łeby wita was ! Przepraszam z OT, ale kiedy jakiś plenerek ??
    No to witam kolegów no plenerek można zawsze zrobić jakiś. Co do obiektywu właśnie zrobiłem test ff/bf bez zarzutów. Porobię nim fotki to się okaże czy Made in Taiwan też jest dobry.

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Ja mam 50 mm 1.8 Made in Taiwan, którym właścicielem jestem nie mam pojęcia, ile ma lat tym bardziej :P Troszkę pyłków w środku jest, ale działa niesamowicie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartorux Zobacz posta
    Ja mam 50 mm 1.8 Made in Taiwan, którym właścicielem jestem nie mam pojęcia, ile ma lat tym bardziej :P Troszkę pyłków w środku jest, ale działa niesamowicie
    Taką 50 też sprawdzałem ale wolałem kupić 70 - 200 L f4 okazyjnie używany w bardzo dobrym stanie.

Domyślnie 17 - 85

Hejka jeszcze wam troszkę potruje. Do posiadaczy tego obiektywu 17 - 85 canon czy to jest normalne w tym obiektywie że jak położę aparat żeby fotografować gwiazdy ustawiam z 17 na 34 to obiektyw wraca mi do 17 sam się składa. Tak samo jak chciałem zrobić makro to sam się rozkłada od zakresu 35 przechodzi sam do 50 ??

Coś już napisał

Domyślnie

To moim zdaniem normalne, bo może się raczej złożyć, w końcu to nie L'ka...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Patrzcie, a ja mam eLkę z japonii, a i tak mi sam lakier odpada. Z 40'ką problemu nie mam. 28/1,8 też raczej bez zarzutu działa. Ba, nawet Sigma jest od japońców. Szkoda tylko, że ta, ma przekrzywioną oś optyczną i, co za tym idzie, krzywą płaszczyznę ostrości...

Ale generalnie, to dopiero teraz na to uwagę zwróciłem. O wiele ciekawiej się ogląda zdjęcia z obiektywów, niż napisy na nich Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2_Buszmenek_5 Zobacz posta
    Hejka jeszcze wam troszkę potruje. Do posiadaczy tego obiektywu 17 - 85 canon czy to jest normalne w tym obiektywie że jak położę aparat żeby fotografować gwiazdy ustawiam z 17 na 34 to obiektyw wraca mi do 17 sam się składa. Tak samo jak chciałem zrobić makro to sam się rozkłada od zakresu 35 przechodzi sam do 50 ??
    nie tylko w tym obiektywie - normalne, składa się pod własnym ciężarem. niektóre mają blokadę.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Normalnie można to nazwać "autozoom" grawitacyjny

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów