Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Porada

Exclamation Porada

Witam mam problem mam obiektyw 17 - 85 f/4 - 5.6 is usm zakupiłem dopiero. Problem polega na tym iż obiektyw miał być Made in Japan a jest Canon. inc czy to duża różnica.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

No to faktycznie masz problem
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    No to faktycznie masz problem
    A no mam bo Japońce lepiej robią sprzęt od made in taiwan jak to mam napisane ;]. A sklep miał napisane Made in Japan dlatego pytam bo mogę zwrócić tylko czy sie opłaca zwracać :-(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2_Buszmenek_5 Zobacz posta
    Witam mam problem mam obiektyw 17 - 85 f/4 - 5.6 is usm zakupiłem dopiero. Problem polega na tym iż obiektyw miał być Made in Japan a jest Canon. inc czy to duża różnica.
    ..a przy tylnej soczewce (kolo styków) masz pewnie napisane "Taiwan". Canon (chyba po wypuszczeniu 40D) przeniósł produkcję do innej fabryki. Jakość obiektywu "made in Japan" i "made in Taiwan" powinna być taka sama. To nie są buty za 200pln.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ..A sklep miał napisane Made in Japan dlatego pytam bo mogę zwrócić tylko czy sie opłaca zwracać :-(
    Pewnie miał stare zdjęcia. Cyba już nie wymienisz nowego 17-85mm na "made in Japan", z resztą po co..
    Ostatnio edytowane przez Kronos ; 15-12-2009 o 20:27 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Kolega z Sierakowic wita kolegę z Lęborka Powiem Ci jedno. Olej to czy jest z Tajwanu, Chin, Japonii czy nawet Zimbabwe i po prostu rób zdjęcia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A no mam bo Japońce lepiej robią sprzęt od made in taiwan jak to mam napisane ;]. A sklep miał napisane Made in Japan dlatego pytam bo mogę zwrócić tylko czy sie opłaca zwracać :-(
    Idź robić zdjęcia... Obiektyw nie służy do oglądania napisów na nim.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

............ obiektyw miał być Made in Japan a jest Canon. inc czy to duża różnica.
    W pierwszym poście nie wiesz . W drugim to już, jak najbardziej.

.........Japońce lepiej robią sprzęt od made in taiwan ...............
    Koledzy dobrze piszą rób zdjęcia zamiast problemów.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Z moich czasów "nikonowskich" pamiętam jedno: jeżeli było napisane na jakimś sprzęcie MADE IN JAPAN nigdy nie było z nim problemów, jeśli MADE IN VIETNAM/TAIWAN/INNE zaczynał się koszmar. Po przygodach z wietnamskim Nikonem F80 wnerwiony zmieniłem system. U Canona jak dotąd (czyli ładnych kilka lat) czy sprzęt japoński, czy "inny skośny" - w pełni bezawaryjnie. Nie ważne jakie żółte rączki produkują nasze zabawki - ważne, żeby japońskie oko dobrze je pilnowało .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

A ja równiez uważam, że nie ma co się przejmowac miejscem produkcji. Canon to canon i tyle, fabryki ma w różnych miejscach, ale utrzymuje pewien standard. Mój 55-250 jest nie "made in Japan" ale "made in Malaysia" i zero problemów. Tak jak mówią inni, trzeba robić zdjęcia a nie oglądać obiektywy.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Z moich czasów "nikonowskich" pamiętam jedno: jeżeli było napisane na jakimś sprzęcie MADE IN JAPAN nigdy nie było z nim problemów
    gdy kupowałem swojego EOS 50E w usa (czyli Elan IIe), dostawca zadzwonił i zapytał, czy chcę wersję 'made in malaysia' czy 'made in japan', za którą należy się +100US$. wybrałem 'japan' i faktycznie, do dziś aparat działa bezawaryjnie
    (choć obecnie głównie w szafie ;-))
    pozdro.,
    m.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów