To ja dodam swoje 3 grosze... Jeśli robiłbym imprezę tego typu to 1) 10 klisz to trochę mało - jeśli każdej parze chcesz zrobić zdjęcie portretowe + jakieś typu 'przy stoliku' (mi osobiście się nie podobają, ale ludzie to kupują) + zdjęcia podczas rozpoczęcia ('Polonez') oraz jakieś podczas tańca i zakładając, że cześć z tego nie będzie nadawała się do użytku (ja liczę odpady na poziomie 10-20%) to jednak skłoniłbym się bliżej 15 rolek - jak to ma iść na skan to nie ma co oszczędzać (10 rolek = 360 fotek a 15 rolek to ponad 500...)
2) 250 osób to spora impreza, chyba kilka klas maturalnych - jeśli dobrze liczę... (oczywiście wiem, że to z osobami towarzyszącymi - ale to daje 125 par)... zatem licz się z tym, że jeśli chcesz każdemu zrobić fotkę, to może się zdarzyć, że pomylisz podobnie ubrane pary i będziesz miał czyiś zdjęć więcej a ktoś nie bedzie miał ich wcale
3) Cena - jeśli robisz tylko skany - to licząc cenowo wg. tego jak robią u mnie - w Nowym Sączu- bedzie wyglądało następująco:
- koszt wykonania 10 do 15 rolek x 15zł (zakładam, że tyle zapłacisz za jakiś negatyw - np. Fuji Superia 200/400 36kl) = 150 do 225zł
- koszt skanowania (chyba, że masz jak samemu to zrobić) i wywołania to ok. 12zł / rolkę ... zatem mamy kolejne 150 do 180zł...
natomiast kwota którą mógłbyś za to wziąć, to według mnie od 800zł w górę...
to jest cena 'konkurencyjna', jednak ja bym się skłaniał ku temu aby wytargować ok 1200zł (to na 125 par wychodzi po 10zł / łebka) lub ciut więcej, ale dać im za to po 1 płytce (w Krakowie koszt nagrania 1 sztuki z nadrukiem okolicznościowym w pełnym kolorze to 2zł - można zamówić 'wysyłkowo') - jak to doliczysz dla każdej pary to zapłacą po 12zł a to da Ci w sumie 125 x 12zł = ~1500zł...

Gdybym to robił cyfrówkę - albo inaczej - gdybym w ogóle to miał robić, dogadałbym ze 2 / 3 takie studniówki i liczył na zysk w granicach 2000zł i odrazu przeznaczyłbym to na zakup DSLRa - dodatkową korzyść bedziesz miał ze zmniejszenia kosztów negatywów i skanowania... - czyli 400zł do kieszeni więcej.... - a wtedy i cenę możesz upuścić, to chętniej sie zdecydują...

W tym wypadku co opisujesz powyżej powiedziałbym za taką imprezkę 1250zł. Każdy dostałby płytkę, a Ty po 3 imprezach miałbyś 3000zł czyli tyle ile za nowy aparacik - 350D lub używanego 10D!!!!...
Pomyśl!