Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Problem z tyrybem P w EOS 350D

Mieszany widok

allenik
    Guest

Domyślnie Problem z tyrybem P w EOS 350D

Na wstepnie jako nowy uzytkownik chcialbym wszystkich przywitac

Mam nadzieje ze dacie mi pare wskazowek odnosnie mojego problemu z aparatem.

Mianowicie, mam EOSa 350D, wgrany firmware 1.0.3. W trybie P nie moge wlaczyc lampy, ustawic ISO ani balansu bieli, jakmy menu P bylo oGraniczone.

Co moze byc nie tak ? Macie jakies sugestie ?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Czesc,

a mozesz wejsc do menu? Czy nie dzialaja Ci przyciski w tym trybie?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Może "gałka" od przełącznika ci przeskoczyła o jedną pozycję - tryb P tak naprawdę uruchamia "zielony kwadracik" itd - czytałem gdzieś już o tym na CB - ale z funkcji "szukaj" skorzystaj sam

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

A czy przed wgraniem nowego firmwaru nie było tych problemów? Może spróbuj wgrać go jeszcze raz.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

allenik
    Guest

Domyślnie

W menu moge wejsc. Tak w trybie P wyglada, porownywalem z aparatem kumpla to w porownaniu moje jest jakies ograniczone, nie ma 2 gich ustawien aparatu. Zgadza sie ? Powinna byc jeszcze u gory zakladka aparat2.

Z wgraniem firmwar'a nie bylo problemow.

Co zrobic by ta 2ga zakladka ustawien aparat sie pojawila w menu ?

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jestem prawie pewien że przeskoczyła ci "gałka"... prawie robi jednak różnicę.
    Podobny problem był opisany w wątku:
    http://www.canon-board.info/showthre...1cznik+problem
    Wygląda to tak jakby zamiast trybu P włączał się zielony kwadracik - przestaw na następny (Av bodajże) i zobacz, czy zachowuje się jak w trybie P.
    jak nic nie zdziałasz - polecam serwis. Jako serwisant sprzętu elektronicznego (trochę innego niż aparaty foto) widywałem wiele spapranego sprzętu przez użytkowników, którzy coś grzebali - a gdyby oddali do nas, mieliby naprawione od ręki za darmo (gwarancja), albo za niewielką opłatą (na pewno mniejszą niż wartość nowego sprzętu). Tymczasem dostali z powrotem nienaprawiony z przyczyny "ingerencja własna".
    Pozdrawiam,

allenik
    Guest

Domyślnie

Pozostale tryby dzialaja normalnie. Czyli mozna ustawiac iso, lampe, balans- tylko w P nie mozna nic ustawic. Chyba bez wizyty w jakims serwisie sie nie obedzie

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allenik Zobacz posta
    W menu moge wejsc. Tak w trybie P wyglada, porownywalem z aparatem kumpla to w porownaniu moje jest jakies ograniczone, nie ma 2 gich ustawien aparatu. Zgadza sie ? Powinna byc jeszcze u gory zakladka aparat2.

Z wgraniem firmwar'a nie bylo problemow.

Co zrobic by ta 2ga zakladka ustawien aparat sie pojawila w menu ?
    Ewidentnie widac, ze sa to opcje z menu programu auto. Tak jak napisali przedmowcy wygladan a to ze przeskoczylo Ci "koleczko". Ustaw aparat na tryb AV i zerknij na wyswietlacz - jesli oprocz ilosc mozliwych zdjec do wykonania nie bedzie zadnych innych informacji tj. o przeslonie i czasie przytrzymaj przycisk migawki do polowy lapiac ostrosc na dowolnym obiebscie - jesli teraz na wyswietlaczu pojawi sie info o przeslonie i czasie to mozesz byc na 100% pewnien ze przeskoczyl Ci przelacznik. W samym trybie AV powinna byc informacja o przeslonie od samego poczatku

allenik
    Guest

Domyślnie

A jak to naprawic ?

Tylko serwis wchodzi w gre ?

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allenik Zobacz posta
    A jak to naprawic ?

Tylko serwis wchodzi w gre ?
    A sprawdziles tak jak Ci proponowalem? Czy przed wgrywaniem softu miales taki problem? Moze przekreciles za ostro kolko?
    Czy serwis hmm.. w zaleznosci ile za to policza Jak masz odwage to sam mozesz zaryzykowac i rozkrecic puche i przestawic o 1 stopien kolko ustawien.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów