Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Idzie nowe

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Idzie nowe

http://www.theregister.co.uk/2009/12...n_marketplace/

Jak zrobią abonament na adblocka, noscript czy flashblocka to witam Chroma.
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trochę to zabrzmiało jakby Chrome był gorszą alternatywą... być może pod pewnymi, specyficznymi względami jest, ale z drugiej strony:
    - jest zdecydowanie szybszy, ja zawsze odczuwam dużą różnicę po przesiadce z Firefoxa, a cóż jest ważniejszego od szybkości?
    - jego interface zajmuje znacznie mniej miejsca na ekranie, co jest praktyczne nawet na 24" a praktycznie najważniejsze na ekranie małego laptopa
    - jest chyba najszybciej obecnie rozwijaną przeglądarką

A teraz na dodatek będzie obsługiwała rozszerzenia, tak jak Firefox:
    https://chrome.google.com/extensions

Jest AdBlock dla Chroma:
    https://chrome.google.com/extensions...namgkkbiglidom

Jest inna blokada reklam:
    https://chrome.google.com/extensions...ibdccddilifddb

I inne praktyczne dodatki, jak slideshow:
    https://chrome.google.com/extensions...eadidijdimlpmk

czy czytnik PDF wbudowany w przeglądarkę:
    https://chrome.google.com/extensions...edmbmedengocbn

Na dodatek jest już wersja na Mac-a i Linuksa. Mnie osobiście ta przeglądarka przekonała do siebie, nie reklamą, lecz codziennym użytkowaniem. Jest dla mnie po prostu najwygodniejsza.

Ciekawa jest też nowa Opera z funkcją Unite i dziecinnie prostą metodą na dzielenie się zdjęciami czy plikami, z kolei nowa Opera, obecnie dostępna w wersji pre-alfa, jest ponad siedmiokrotnie szybsza i pod tym względem wyprzedza nawet Chroma.

Firefox w tym momencie chyba najbardziej trąci myszką, choć ludzie się do niego przyzwyczaili, tak jak kiedyś do IE i pewnie szybko go nie zmienią.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Chrome nie ma cmsa co - jak masz szerokogamutowca - robi go równie użytecznego jak Lynxa ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Not supported, go to chrome beta. Dziękuję postoję.

Firefox w tym momencie chyba najbardziej trąci myszką, choć ludzie się do niego przyzwyczaili, tak jak kiedyś do IE i pewnie szybko go nie zmienią.
    Moja siostrzenica jak chce, żebym jej włączył nick jr online mając na pulpicie dwie ikony IE i Firefoxa obok siebie mówi: click this orange
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To oczywiście prawda, ale o ile mnie pamięć nie myli, najnowsze wydania Firefoxa też miały z tym przejściowe problemy. Nawet tu na forum coś się pojawiło.

Poza tym wcześnie nie raz słyszałem, że "bym przeszedł, ale nie ma AdBlocka" a tu proszę, siup i jest, więc myślę, że CMS, to tylko kwestia czasu i to raczej niedługiego.

Chrome zaczyna przeganiać przeglądarki które są od wielu lat na rynku, a Chrome dopiero się rozgrzewa i nabiera rozpędu.

Nie mówiąc o tym, że nasze grono, to mała nisza, a dla większości liczy się szybkość, ilość miejsca na ekranie i niezawodność (osobny proces na każą kartę), oraz wygoda. Po chwili przyzwyczajenia Chrome spełnia wszystkie te wymagania, lepiej niż konkurenci.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Not supported, go to chrome beta. Dziękuję postoję.:
    Nie bardzo rozumiem, co chcesz przez to powiedzieć.

Ja nie namawiam do testowania bety, to robią tylko Ci którzy chcą, to jest chyba jasne, to jest wpisane w termin "beta".

Ale, po pierwsze, skoro jest już taki dodatek w wersji beta, to i będzie dla wersji finalnej, kwestia czasu.

Wypuszczenie publicznej bety to same pozytywy, nic nie zastąpi testowania przez setki tysięcy zapaleńców oraz sugestii zwykłych użytkowników.
    Wystarczy porównać nastroje w stosunku do Win 7 po darmowej becie, do nastrojów dotyczących Visty, po wypuszczeniu od razu finalnej wersji.

Gdzie jest więc problem, że podziękujesz? Chyba, że tak naprawdę chciałeś powiedzieć, "o fajnie, że jest, ale zaczekam na wersję finalną". Bo w takim razie zrobisz dokładnie tak jak i ja.
    Ostatnio edytowane przez sid ; 08-01-2010 o 10:41 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziś wyszła wersja finalna Chroma obsługująca rozszerzenia. Ci którzy wstrzymywali się z przesiadką z powodu braku rozszerzeń w Chromie, mogą śmiało migrować.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak zrobią abonament na adblocka, noscript czy flashblocka to witam Chroma.
    jak zrobią abonament na adblocka, to pewnie pojawi się jakiś darmowy zamiennik oraz osoby chętne do rozwijania projektu...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Dziś wyszła wersja finalna Chroma obsługująca rozszerzenia. Ci którzy wstrzymywali się z przesiadką z powodu braku rozszerzeń w Chromie, mogą śmiało migrować.
    dzieki, ja sie skusilem i testuje
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Adblock w Chrome niby działa ale od d. strony. Tj. najpierw ściąga i nawet przez chwilę wyświetla wszystkie elementy, które dopiero potem filtruje i ukrywa. AdBlock w FF w ogóle nie pobiera reklam.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy problem RLZ już jest rozwiązany?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów