pozdro.,
m.
http://vomitron.w.interia.pl/35_photo_43286.jpg
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
kiedyś przeczytałem
"Amator przejmuje się sprzętem
zawodowiec pieniędzmi
a artysta światłem![]()
wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:
pozdro.,
m.
Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.
a mi się wydaję, że te aparaty zostały potraktowane papierem ściernym. Pewnie dlatego, żeby nie dostały nóg....
A moim zdaneim to zawodowiec nawet bardziej dba o sprzęt. Czemu tak uważam?
Jako przykłąd podam zawodników ścigających sie np w Superstock Mimo tego, ze motor cały czas dostaje po garach to oleje i wszystkie części które się eksplatują są wymieniane. I sam osobiście wolał bym motor od takiego zawodnika który wie co to kultura techniczna niż od "wiejskiego mechanika" Który wkręca śruby z piachem w nowo składany silnik. Może nie do końca to co napisałem jest zgodne z pojęciem zawodowy fotograf bo w aparacie nie trzeba zmeiniać oleju itp ale wydaje mi sie, że zobrazowałem zawodowca. Osobiście o zawodowcu mam takie pojęcie. Kogoś kto nie dba o sprzęt na którym zarabia określił bym raczej człowiekiem który ma za dużo gotówki niż zawodowcem. Wytarcia na obudowie rozumeim bo mozna mega dużo robić zdjeć, ale pękniete szybki?
Pęknięta szybka to nie problem, przy odrobinie nieuwagi.
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4