czy zna ktoś jakąś ciekawą i sensowną książkę na temat fotografii studyjnej?
(pomimo że konkretnie w tym przypadku zdjęcia mają wyjść jak najbardziej naturalne, wydaje mi się, że taka książka mogłaby mi pomóc)
czy zna ktoś jakąś ciekawą i sensowną książkę na temat fotografii studyjnej?
(pomimo że konkretnie w tym przypadku zdjęcia mają wyjść jak najbardziej naturalne, wydaje mi się, że taka książka mogłaby mi pomóc)
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
mysle, ze wlasnie dlatego, iz maja wyjsc naturalnie warto poczytac publikacje na ten temat.. jest pare topikow odnosnie dobrzych knig o technice oswietlenia, ogolnie o foto a takze o pracy z modelkami - tematy czesto przelewaly sie przez forum i szukarka powinna byc pomocna.. pobuszuje i cos wklejejak znajde hehe
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
albo chociaz poowiedz cos wiecej jak to ma wygladac!!alebo chociasg firme podaj moze to juz jakis krok bedzie
Przypominam jeszcze raz - NIE WOLNO iść na żywioł, nie mająć ŻADNEGO obycia w pracy z modelką i zdjęciami typu modowego.
W ten sposób to gówna, a nie fotki mozna zrobić.
Dlatego - bez pomysłu --> w ogóle nie podchodź do tematu.
Na pewno dowiedz się jak będą wyglądać modelki (wysoka? długie włosy?), a także przejedź się na miejsce sesji. Wymyśl jakies kadry.
Ale broń boże nie idź na żywioł, bo koszmarki powstaną.
Na żywioł to może iść Horovitz, czy Pomykała (chociaż zaręczam - przed sesją mają pomysły).
mam nadzieje ze nie piłes do mojego fragmentu o zywioleja to pisalem w kontekscie posiadania juz jakiegos doswiadczenia w temacie i chocby jednym prywatnym sukcesie przypieczetownym przez zadowolonego klienta
![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
w tym konkretnym przypadku obawial bym sie reakcji klienta na to, iz wykupil czas modelek a fotograf dal nieco ciała![]()
wiec jak z tymi warunkami i jak to ma wygladachehe pytam z 3 raz
wiesz cos wiecej niz piszesz?
pozostaje zadac jeszcze jedno pytanie.. czy ma blendy lub blendę i kogos kto bedzie z tym latać ?![]()
Mimo wszystko to masz odwage
Chcesz z książki nauczyć się "na sucho" w 2 tyg czegoś co wypracowuje się latami i to w praktyce.
A tak a propos Twoich sampli. To fotki reporterskie ! Jak myslisz że modelki po prostu ubiorą ciuszki staną a ty zrobisz pstryk to zrób tak jak radzą ci koledzy. Szukaj kogoś kto zrobi ci to za podobną cene. jak bedziesz miał szczęście to nauczysz sie czegoś i jeszcze ci na dobry browar zostanie![]()