Strona 19 z 32 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 312

Wątek: fotografowanie modelek

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

daj znac czy fajna i warto kupic

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

ja mialem "fotografie czarno biala" busselle'a swietnie to wszystko opracowane od strony graficznej...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

n3on
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Hmm jako że nie mam osoby od kamuf...makijazu to te sprawy pozostawie dziewczynie. Powiedziałem jej żeby się ubrała/pomalowala tak jak się czuje -> swobodnie.
    Zwroc jednak uwage zeby to "swobodnie" to bylo raczej matowe. Latwiej nalozyc na twarz matujacy podklad niz potem w PS usuwac przepalenia, lub chociazby nawet ogolne "swiecenie sie" skory

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n3on
    Zwroc jednak uwage zeby to "swobodnie" to bylo raczej matowe. Latwiej nalozyc na twarz matujacy podklad niz potem w PS usuwac przepalenia, lub chociazby nawet ogolne "swiecenie sie" skory
    Rzeczywiście ..

Macie jeszcze jakieś info do przekazania dziewczynie ?

Czy jest sens robienia "blendy" z kartonu owiniętego folią aluminiową ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

n3on
    Guest

Domyślnie

Niech wezmie szczotke do wlosow - napewno sie przyda tym bardziej jesli robisz w plenerze i jest wiatr.

Czy jest sens robienia "blendy" z kartonu owiniętego folią aluminiową?
    O tym chyba juz ktos pisal w watku poswieconym samorobkom, ale osobiscie nie polecam jesli robisz w plenerze. Lepiej poprostu rozpiac folie (najlepiej koc termiczny - dostepny w aptece ponizej 10PLN) na ramce. Jesli odpowiednio zaprojektujesz ramke to nie masz sztywnego lustra, lecz elastyczna blende. A dlaczego nie na kartonie? Jesli jest duzy wiatr, to napewno uderzenie folia jest delikatniejsze niz kartonem owinietym w folie Dodatkowo sama folia nie ma tak dobrych wlasciwosci lotnych jak sztywny karton nia pokryty. A raczej nie sadze ze bedziesz mial ochote latac za uciekajaca blenda

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

żadnych obcisłych skarpetek

Cytat Zamieszczone przez asterix
    "Portret doskonały" M. Busselle w Glownej Ksiegarni Naukowej im. B.Prusa w W-wie na Krakowskim Przedmiesciu...
    mam książkę "fotografia portretowa" davida wilsona (współautor "portretu doskonałego" z m.busselle) i jakoś nie powaliła mnie ta książka, zbyt proste i zbyt mechaniczne analizy tylko konkretnych przypadków... czy "portret doskonały" jest rzeczywiście dużo lepszy?

Il fuoco: już gdzieś tu pisałem, że kiedyś trochu czasu w muszyna city sobie przepękałem, masz gdzieś fotki (swoje) z okolic? chętnie bym sobie pooglądał...
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    OFF TOP
    "Portret doskonały" M. Busselle w Glownej Ksiegarni Naukowej im. B.Prusa w W-wie na Krakowskim Przedmiesciu kosztuje 23zł (allegro 40-80zl) - maja www ale nie pamietam adresu
    Mam ta książkę i przyznam że jakoś mnie nie oszołomiła. Owszem, opis sposobu patrzenia na scenę i techniki wykonania niektórych zdjęć są bardzo pomocne ale jak dla mnie nie mam tam jakichś nadzwyczajnych rewelacji.
    Tylko moje zdanie

Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Mam ta książkę i przyznam że jakoś mnie nie oszołomiła. Owszem, opis sposobu patrzenia na scenę i techniki wykonania niektórych zdjęć są bardzo pomocne ale jak dla mnie nie mam tam jakichś nadzwyczajnych rewelacji.
    Tylko moje zdanie

Pozdrawiam
    no ale dla początkującego dobra, prawda? zaawansowany więcej sam wydedukuje patrząc na dobre zdjęcia :-)
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n3on
    Lepiej poprostu rozpiac folie (najlepiej koc termiczny - dostepny w aptece ponizej 10PLN) na ramce. Jesli odpowiednio zaprojektujesz ramke to nie masz sztywnego lustra, lecz elastyczna blende.
    powiedz mi jakie są wymiary tego koca???
    podejrzewam ze jakies 180x70cm

n3on
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    powiedz mi jakie są wymiary tego koca???
    podejrzewam ze jakies 180x70cm
    200x160cm - taki przynajmniej mi sprzedali
    Czyli przy dobrym rozwiazaniu mocowania ramy masz blende o wysokosci 160 cm ze zmienna szerokoscia od zera do 180 (powiedzmy ze te 20cm trzeba zmarnowac na mocowanie), a to sie czasem przydaje

Strona 19 z 32 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów