Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 75

Wątek: Eos 10D , czy warto ?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

niestety na eTTLu
    Czemu niestety?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moje ustawienia w kosciele, podczas pierwszego i na razie jedynego slubu z 10D + 420EX + Tamron 28-75 2.8 (gdyby byl baaardzo ciemny kosciol podpialbym 50 1.8 i wiecej biegal ):

Tryb M
    ISO 400
    Migawka 1/80 albo 1/60 (czesciej)
    Przyslona - w zaleznosci od ptorzeby, miedzy 2.8 a 5.6 - znajomy robiacy sluby 10D mowil zeby bez obaw tak ustawiac, z pozostalym swiatlem lampa sobie poradzi i mial racje - pierwszy raz robilem dluzej na M, zaufalem lampie i jestem zadowolony

Lampa - 420EX z softboxem Lumiquest, FEC na -1 - tu popelnilem blad, na nastepnym slubie bedzie -1/3.
    Format zapisu: RAW.

Do slubow nie zamierzam podchodzic zarobkowo. Jest to fajne doswiadczenie jako fotoreporterka, najczesciej dla znajomych zamierzam robic i dawac ok 30 odbitek 15x21 w ramach prezentu slubnego.
    Przyjemne doswiadczenie gdy podchodzi sie do niego wlasnie bezstresowo - poeksperymentowac, z ogniskowymi, GO, kadrami , a nie zawodowo i przytlaczac sie odpowiedzialnoscia.
    Na tym slubie na ktorym bylem "zawodowiec" robil G3 z 420EX i blyskal bardzo silnie wiec podejrzewam ze wiem co mu wyszlo .
    Fotki (exif tez wiec nie wiem po co ja to powyzej pisalem ):
    http://vitez.ceron.pl/galerie/slub1

Nastepna proba 7 sierpnia - rowniez na luzie, u znajomych... ustawienia beda podobne tylko pare detali dociagne

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To miły prezent, powodzenia 7.

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Czemu niestety?
    Bo jak robię zdięcia to lubie wiedzieć co się stanie po wciśnięciu "do końca".

Ślub to coś czego wcześniej nigdy nie robiłem i niebyłem pewien co z tego wyjdzie.

To że trzeba fotki strzelac z lampą to chyba oczywiste. A co wyjdzie - sam byłem ciekaw.
    //mj

Domyślnie

to ja tez dorzuce slubne, ktore robilem.

http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=352492

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aszu - 80 wyszło ok, więc chyba eTTL jest ok

Absolut - fajny patent z tym Ikarusem (czy przypadkiem pan młody pracował w ZTM)
    Masz może coś z kościoła?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer
    Aszu - 80 wyszło ok, więc chyba eTTL jest ok

Absolut - fajny patent z tym Ikarusem (czy przypadkiem pan młody pracował w ZTM)
    Masz może coś z kościoła?
    Ikarus to sesja spontaniczna. Z kosciola oczywiscie ze cos mam ale nie w necie. Robilem caly slub poczawszy od kosciola, poprzez sesje i pare godzin zabawy weselnej.

W necie mam jeszcze drugie z sesji w plenerze: http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=354597

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To gratuluje, Ikarusik naprawde się udał.
    Super fotka.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To że trzeba fotki strzelac z lampą to chyba oczywiste.
    Aszu tu się z tobą nie zgodzę spójrz na moje fotki ja strzelam bez lampy , tak jest bardziej naturalnie..
    Canon 10D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubotka
    To że trzeba fotki strzelac z lampą to chyba oczywiste.
    Aszu tu się z tobą nie zgodzę spójrz na moje fotki ja strzelam bez lampy , tak jest bardziej naturalnie..
    A wszystko zalezy od swiatla w kosciele. Ale chyba troche schodzimy z tematu watku. pozdr.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów